ARCH ENEMY ZVEREJNILI ARTWORK, MORBID ANGEL HLÁSIA HOTOVO

Arch Enemy predstavili artwork k novému albumu Khaos Legions. Morbid Angel dokončili nahrávanie dlhoočakávaného nového albumu. Venom pracujú na novom albume. In Flames zohnali náhradu za Jespera Strömblada. Anneke van Giersbergen sa stala členkou nového projektu Maiden United. 
Arch Enemy zverejnili artwork k pripravovanej novinke Khaos Legions. Artwork namaľoval Brent Elliott White (Megadeth, Death Angel). Artwork nájdete pod dnešnými novinkami. My ešte dodáme, že deviaty album Khaos Enemy vyjde na konci ajri alebo na začiatku leta prostredníctvom Century Media Records.

Legendárna kapela Morbid Angel pracuje na novom albume už od leta 2010. Novinka Morbid je Angel je už hotová. Nahrávala sa v štúdiách Mana Recordings s Erikom Rutanom (Cannibal Corpse, Goathwore). Presný dátum vydania zatiaľ nepoznáme, no nahrávku vydá label Season of Mist niekedy v júni. Nahrávka bude prvým albumom skupiny, na ktorom nebude bubnovať Pete Sandoval, ktorý minulý rok podstúpil operáciu chrbta. Sandoval však ostáva naďalej členom Morbid Angel. Jeho miesto dočasne zaujal Tim Yeung (Divine Heresy, Nile, Hate Eternal), ktorý odbubnuje aj nadchádzajúce turné s kapelou, počas ktorého sa predstaví táto úderná formácia na Brutal Assaulte.

Britskí priekopníci black metalu Venom v súčasnej dobe mixujú nový album s producentom Tomom Beltonom v Londýne. Cronos a spol. zatiaľ nezverejnili oficiálny dátum vydania zatiaľ bezmennej novinky.

In Flames majú nového gitaristu. Stal sa ním Niclas Engelin z kapely Engel. Engelin nahradí Jespera Strömblada, ktorý opustil kapelu ešte vo februári 2010, aby sa vyliečil zo závislosti na alkohole.

Bývalá speváčka holandských The Gathering Anneke van Giersbergen k novému projektu Maiden United. Je tov lastne tribute Iron Maiden, ktorý hrá klasické maidenovské skladby v akustickom prevedení. Na tento zaujímavý projekt sa môžu tešiť fanúšikovia tohtoročbného festivalu Wacken Open Air.