KAI HANSEN JE ČLENOM UNISONIC! VADER ZAČALI NAHRÁVAŤ

Dnešné novinky sú najbohatšie v histórii Valhally. Kapely nezaháľajú a my vám chceme priniesť, čo najpodrobnejší servis z ich táborov. Kai Hansen sa stal členom Kiskeho kapely Unisonic. Vader začali nahrávať nový album. Grand Magus museli odrieknúť turné s Grave Digger kvôli zdravotným problémom ich bubeníka Sebastiana. Daniel Mullback musel kvôli zdravotným problémom opustiť Sabaton počas turné. Paradise Lost budú nahrávať DVD. Helheim vydajú už tento piatok nový album. Slipknot dali vyrobiť tričká Paula Greya.  Francúzi Gojira pracujú na Live DVD a začali písať aj nové skladby. Vydavateľstvo EMI vydá dvojdiskovú výberovku Iron Maiden. Pain zverejnili názov nového albumu. Spevák Motley Crue sa rozišiel so svojou priateľkou. O nových albumoch informovali kapely Skindred, Hate Eternal, Necrophagia, Exhumed, Hammerfall a Endstille.

Nečakaná, ale potešujúca správa prišla z tábora Unisonic. Po mnohých rokoch svoje sily spojili niekdajší spoluhráči z Helloweenu Michael Kiske a Kai Hansen. Hansen sa totiž pripája ku Kiskeho novej kapele Unisonic! „Po rokoch absencie som si počas leta užil pri vystúpeniach s Unisonic veľa zábavy a tak som súhlasil aj s turné s Avantasiou. Bola to pre mňa veľká skúsenosť, byť na jednom pódiu s takými umelcami. S Kaiom to však bolo od začiatku iné. Obaja sme to kúzlo cítili okamžite a zažili sme množstvo zábavy. Obaja sme si uvedomili, že chceme byť spolu v jednej kapele. Zaujímal sa o otvorený hudobný koncept v Unisonic a nakoniec sa ma opýtal, či nemôže vstúpiť do kapely. Hovoril som o tom s mojimi spoluhráčmi a všetci to cítili rovnako. Jeho skladateľský a gitarový talent bude obohateným pre našu kapelu. A my sa tešíme z jeho prínosu pre Unisonic,“ znie v Kiskeho vyhlásení, ktoré je na jeho oficiálnej stránke. Momentálna zostava Unisonicu teda je: Michael Kiske (spev), Mandy Meyer (gitara), Kai Hansen (Gitara), Dennis Ward (Basgitara) a Kosta Zafiriou (bicie). Kai Hansen ostáva aj naďalej v Gamma Ray a platia všetky ich doteraz potvrdené vystúpenia. Momentálne však Kai Hansen píše skladby spoločne s členmi Unisonic. Podľa Kiskeho stránky, dlhoočakávaný debutový album vyjde po novom až na konci tohto roka. 

Vader začali s nahrávaním nového albumu Welcome To the Morbid Reich. Novinka sa bzačala nahrávať v Hertz Studios. Vader majú pripravených 12 alebo 13 skladieb a tie sa budú zmixované niekedy v máji. Welcome To the Morbid Reich by mal uzrieť svetlo sveta niekedy koncom roka.

Švédska kapela Grand Magus musela zrušiť turné s kapelou Grave Digger. Dôvodom je zistenie, že bubeník kapely Sebastian „Seb“ Sippola bol postihnutý hĺbkovou žilovou trombózou, čo je v podstate krvná zrazenina. Tieto zrazeniny  sa objavili v dolných končatinách, čo je pre bubeníka o to nepríjemnejšie. Sebastian vôbec nemôže hrať ptre bolesť a opuch nôh. Jeho stav je vážny, pretože treba včas zabrániť, aby krvná zrazenina neprešla až do pľúc. Momentálne sa nachádza v nemocnici, kde je na injekciách a práškoch. Sebastian musí byť v nemocnici, pretože v prípade vnútorného krvácania by mohol zomrieť. Zvyšok kapely Grand Magus sa ospravedlňuje svojim fanúšikom za odrieknutie turné, tešili sa naň aj oni. Tí, čo sa chystáte na bratislavský koncert, pozorne sledujte naše stránky. Náhradu za Grand Magus vám včas oznámime a Sebastianovi prajeme skoré uzdravenie.

Zdravotné problémy má aj ďalší švédsky bubeník. Daniel Mullback zo Sabatonu musel opustiť kapelu počas ich turné, kvôli problémom s kolenami. Mullbacka dočasne nahradí Kevin Folley z kapely Nightmare. Ich posledný koncert však zachránil dlhoročný priateľ kapely Robert Back, ktorý s nimi odbubnoval celý koncert.

Paradise Lost plánujú nahrať londýnsky koncert na DVD. Ten sa uskutoční 1. apríla počas ich turné, an ktorom prehrávajú celý album Draconian Times.

Nórski vikingovia Helheim vydajú už tento piatok 18. marca nový album Hedindórm Ot Mótgangr.

Legendárna kapela waleská Skindred vydá štvrtý album Union Black 25. apríla prostredníctvom BMG/7pm Records. Novinka sa nahrávala v britskom štúdiu Row Studios s producentom Jamesom Loughreyom.

Slipknot dali vyrobiť špeciálne tričká na pamiatku Paula Greya. Výťažok z predaja bude venovaný na podporu hudobníkov. Ako bude tričko vyzerať sa dozviete aj vy. Obrázok nájdete pod dnešnými novinkami.

Hate Eternal vydajú 10. mája nový album Phoenix Amongst The Ashes prostredníctvom Metal Blade Records. Novinka sa nahrávala s Erikom Rutanom v Mana Recording Studios a bude na nej 10 nových skladieb.

Gore metalová formácia Necrophagia vydá 17. mája nový album nazvaný Deathtrip 69, ktorý vyjde prostredníctvom Season of Mist. Novinka bude piatym albumom kapely a budete mať na nej možnosť počuť aj dvoch hostí. Maniaca (Skitliv, ex – Mayhem) a Caseyho Chaosa (Amen). Fanúšikovia sa môžu tešiť na 10 nových skladieb.

Ďalšia gore metalová kapela Exhumed dokončila práce na novom albume. All Guts, No Glory bude prvým albumom kapely od roku 2003. Novinka sa nahrávala so zvukovým inžinierom Ryanom Butlerom (Misery Index) v Trench Studios s producentom Johnom Haddadom. Novinka bude obsahovať 11 nových songov. All Guts, No Glory vyjde v júli prostredníctvom Relapse Records. Artwork k novému albumu nájdete pod dnešnými novinkami.

Francúzi Gojira začali pracovať na novom albume, podľa slov kapely napísaná je už skoro polovica skladieb. Nové skladby budú vraj originálne a budú odrazom toho, kde sa kapela nachádza. Okrem toho kapela pracuje aj na očakávanom Live DVD.

Vydavateľstvo EMI sa rozhdolo vydať kompiláciu Best of od legendárnych Iron Maiden. Výberovka dostala názov From Fear To Eternity: The Best of 1990-2010 a vyjde ako 2 CD. Artwork k výberovke nájdete pod novinkami.

O tom, že Pain pracujú na novom albume sme vás už informovali. Peter Tägtgren a spol. zverejnili názov pripravovaného albumu. Takže novinka Pain sa bude volať You Only Live Twice a vyjde 3. júna prostredníctvom Nuclear Blast.

Nový album v týchto dňoch dokončuje aj heavy metalová kapela Hammerfall. Novinka Infected vyjde 20. mája. Album bude obsahovať 11 skladieb a aj bonusové DVD.

Nemeckí blackáči Endstille zverejnili podrobnosti o pripravovanej novinke. Siedmy album sa bude volať Infektion 1813 a vyjde 17. mája prostredníctvom Season of Mist. Na novom albume bude 9 skladieb.

Po siedmych mesiacoch sa rozišli spevák Motley Crue Vince Neil s reportérkou televízie KSNV-TV Aliciou Jacobsovou.