SUICIDAL ANGELS – Division of Blood

Rok 2016  je ozajstným momentom pre thrash ako celý žáner, čo potvrdzuje aj vydanie horúcej novinky „Division of Blood“ od čoraz známejších SUICIDAL ANGELS.

Ako je už zrejmé zo samotného názvu, chalani po prvýkrát poriadne zabrdli do vojenskej tematiky, čo už dnes síce nie je tá najoriginálnejšia téma, no výsledok by mohol byť i napriek tomu pomerne zaujímavý.

suicidal-angels-division-of-blood

SUICIDAL ANGELS – Division of Blood

Priznám sa, predchádzajúca dvojica dosiek týchto Grékov mi priniesla viac sklamaní, než kadejakých hudobných slastí, takže tentokrát som s oznámením dátumu vydania kadejaké nadšenie radšej krotil a príchod spomínanej „krvavej divízie“ očakával s miernym dešpektom.

O to väčšie je ale prekvapenie z finálneho výsledku, ktorý krotí všetky predchádzajúce pochyby a prináša bleskurýchly thrash metalový nárez v duchu tých najlepších tradíc.

Sťažnosti ohľadom neoriginality, stagnácie a nulového hudobného vývoja počas celučičkej kariéry (chalani momentálne oslavujú rovných 15 sezón na scéne!) teda môžeme tak maximálne napísať na papier, zrolovať a strčiť presne TAM.

suicidal-angels-europatour-2016-news-band

SUICIDAL ANGELS

SUICIDAL ANGELS totiž absolútne rezignovali na čoby len kozmetické zmeny svojho celkového soundu, o samotnej hudobnej produkcii ani nehovoriac. O to viac preto poteší fakt, že album „Division of Blood“ sa aj napriek svojej jednoliatosti rozhodne podaril. Po pätici vydaných dosiek máme čo dočinenia s jednoznačne najrýchlejším materiálom v histórii, zbytočne sa nešpekuluje, skladby jedna po druhej upaľujú priam guľometným tempom a vyše polhodinka hracej doby tak  utečie ako voda.

Nábojové pásy nie sú v thrash metalovom „odvetví“ ničím výnimočným, veď si len spomeňme na dnes už legendárne bombardovanie od SLAYER, SODOM či ARTILLERY. Ľudstvo je však nepoučiteľné,  preto je z čoho čerpať aj dnes, o mnoho rokov neskôr, čo SUICIDAL ANGELS zdarne dokumentujú aj na aktuálnej novinke, kde sa to len hemží  rinčaním zbraní, zvukmi svištiacich striel a krikom nič netušiacich obetí…

Čo sa rozhodne nedá štvorici uprieť, je čuch na poriadne krvavý gitarový riff, z ktorých viacero spĺňa aj tie najprísnejšie kritéria. Nech už sa bavíme o bezchybnej úvodnej dvojičke „Capital of War“/„Division of Blood“, nekompromisných príklepoch „Eternally To Suffer“/„Cold Blood Murder“ alebo viacvrstvových „Frontgate“/“Of Thy Shall Bring the Light“, vždy je to priamy zásah do čierneho a dôvod na poriadne vytrepanie svojej dlho pestovanej hrivy. Za mňa tentokrát palec nahor!

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

Žáner: thrash metal
Krajina pôvodu: Grécko
Vydavateľstvo: NoiseArt Records
Dátum vydania: 27.5.2016
Web: www.suicidalangels.com
Zostava:
Nick Melissourgos – vokál, gitara
Gus Drax – gitara
Aggelos Lelikakis – basgitara
Orpheas Tzortopoulos – bicie
Tracklist:
Capital of War (4:41)
Division of Blood (3:51)
Eternally To Suffer (4:35)
Image of the Serpent (2:59)
Set the Cities of Fire (6:07)
Frontgate (4:21)
Bullet in the Chamber (3:32)
Cold Blood Murder (2:55)
Of Thy Shall Bring the Light (3:22)
Diskografia:
Eternal Domination- 2007
Sanctify The Darkness – 2009
Dead Again – 2010
Bloodbath – 2012
Divide and Conquer – 2014
Division of Blood – 2016
Definitíva:
Grécki barbari SUICIDAL ANGELS natočili svoju verziu kultového „Reign in Blood“ a blesková novinka má silu ničivého tajfúnu. Žiadne zložité rytmy, zmeny nálad, práca s atmosférou či pohrávanie s aranžmánmi – iba ničivý THRASH!

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla