Špekuluje sa, že nový album METALLICY vyjde v októbri. Info hlásia aj Brutal Assault alebo PAIN

Vyjde nový album METALLICY v októbri? Festival BRUTAL ASSAULT láka trailerom. PAIN majú nové lyric video. Novinky hlásia aj HELLHAMMER, DIABOLICAL a PHRAGMENTS.

DELHI, INDIA - OCTOBER 28:  Kirk Hammett (L), Lars Ulrich (CL), James Hetfield (CR) and Robert Trujillo (R) from Metallica at the F1 Rocks India Metallica concert press conference on October 28, 2011 in Delhi, India.  (Photo by Andrew Caballero-Reynolds/Getty Images for F1 Rocks in India with Vladivar)

METALLICA

Nemecký Bild prišiel so správou, že nový album METALLICY má vyjsť 14. októbra, aj keď samotná kapela a ani ich manažment to oficiálne nepotvrdili. Nahrávanie albumu dokončila štvorica hudobníkov minulý mesiac a teraz prebieha mix a mastering. Vynorili sa aj ďalšie špekulácie. Na najbližšom koncerte 20. augusta v Minneapolise, by kapela mala zahrať úplne nový song. Dávnejšie sme už mali možnosť počuť novinku v podobe skladby „Lords of Summer“. Uvidíme nakoľko sú tieto informácie pravdivé.

Festival BRUTAL ASSAULT láka na svoj nabitý 21. ročník trailerom, ktorý nájdete nižšie. Festival sa uskutoční v dňoch 10. až 13. augusta v známej vojenskej pevnosti Josefov.

Švédska skupina PAIN po tom, ako oznámila, že vydá v septembri nový album „Coming Home a vyberie sa na rozsiahle turné, ponúka ochutnávku z novinky v podobe skladby „Black Night Satellite“. Spravila ku nej lyric video.

Vydavateľstvá Century Media Records a Prowling Death Records oznámili, že prinesú doteraz nevydaný sedempalcový singel kapely HELLHAMMER s názvom „Blood Insanity“ z roku 1984. Spomínaný singel bude obsahovať titulnú skladbu „Blood Insanity“ a na B strane bude pieseň „Maniac“. Tento kúsok metalovej histórie v náklade 3000 kusov uzrie svetlo sveta 19. augusta.

Švédska formácia DIABOLICAL vydáva práve dnes (8.7.) prostredníctvom vydavateľstva ViciSolum Productions nové 4-skladbové EP s názvom „Umbra“. Na TOMTO ODKAZE si ho môžete vypočuť v celej dĺžke. Ešte dodáme, že DIABOLICAL vystúpia koncom tohto mesiaca aj na festivale Gothoom.

Slovenský dark ambientný projekt PHRAGMENTS má vonku nový štúdiový album s názvom „All Towers Must Fall“. O vydanie sa postaral americký label Malignant Records. Album vyšiel ako vinyl v limitovanej edícii 250 kusov a aj ako digitálny download. Novinku si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.