Jašterice Metal Fest 2016: Historické centrum Banskej Štiavnice privíta dobročinnú metalovú akciu

Po minuloročnom skúšobnom a úspešnom ročníku Jašterice Metal Festu sa 27. augusta 2016 uskutoční 2. ročník open-air minifestivalu na stredovekom nádvorí pred Café Jašterice v centre Banskej Štiavnice, historického mesta UNESCO.

Jašterice Metal Fest 2016

ČAD (Sk – Svätý Jur) – violence/thrash metal
BAJONET (Cz) – thrash metal
CATASTROFY (Sk – Bratislava) – thrash metal
MIDNIGHT SCREAM (Sk – Veľký Krtíš) – power/thrash metal
EMPYRION (Sk – Nitra) – death/black metal
a ďalší

Sobota 27.8.2016, Banská Štiavnica – Café Jašterice
Vstupné: 10 eur

Účelom festivalu je pomoc štiavnického útulku OZ Túlavá labka, ktoré sa stará o opustené psy a mačky. Preto celý výťažok zo vstupného pôjde na ich činnosť. Vstupenka stojí 10 €, bude sa dať kúpiť len na mieste a vstupné budú na mieste vyberať dobrovoľníci z Túlavej labky. Pripravuje sa aj zbierka granúl, či iných vecí pre zvieracích opustencov.

Organizátori a kapely hrajú bez nároku na honorár, technické zabezpečenie a propagáciu zabezpečujú sponzori a mediálni partneri.

Na stredovekom nádvorí v Banskej Štiavnici vystúpi 10 slovenských a českých metalových kapiel od thrash metalu, cez heavy až po death a crust. Okrem lokálnych skupín vystúpia aj formácie STERCORE, MIDNIGHT SCREAM, EMPYRION, BETON, CATASTROFY, MAJSTER KAT, BAJONET, či ČAD!

Festival sa uskutoční v sobotu 27. augusta, potrvá od obeda do nočných hodín. Organizátori odporúčajú rezervovať si ubytovanie vopred, keďže je to festival v centre mesta a počas leta býva Banská Štiavnica plná turistov.

Oficiálny web Jašterice Metal Fest

FB Event

jasterice-metal-fest-plagat-2016

Oficiálny plagát

Zdroj: Miron Breznoščák