UŽ ČOSKORO VYDAJÚ SHINING NOVÝ ALBUM POD NOVÝM LABELOM

Švédi Shining nakoniec vydajú dlhoočakávaný siedmy album prostredníctvom Spinefarm Records. My Dying Bride vydajú špeciálnu kolekciu diskov Evinta pri príležitosti 20. výročia kapely. Sybreed nahrali novú skladbu a začnú pracovať na novom albume. Origin zverejnili dátum vydania a artwork nového albumu. Gory Blister sa chystajú do štúdia nahrávať štvrtý album.
Len nedávno sme vás informovali o podpísaní zmluvy medzi švédskou kapelou Shining a vydavateľstvom Indie Recordings. No, pravda už nie je ani to. Shining odchádzajú od Indie Recordings ku fínskemu labelu Spinefarm Records. „Medzi Shining a Indie Recordings nie je žiadna zlá krv. O všetkom sme sa spoločne porozprávali a obe strany prišli k záveru, že najlepším spôsobom ako pomôcť rozvíjať kapelu je podpísať zmluvu s veľkým a skúseným labelom ako je Spinefarm Records,“ okomentoval celú situáciu Niklas Kvarforth a dodáva: „Rád by som sa poďakoval Indie Recordings za záujem o našu skupinu.“ Novinka VII. Fodd Forlorare sa mala objaviť pod hlavičkou Indie Recordings 25. mája, no pod novým labelom Spinefarm Records sa tak stane skôr. Nový album bude obsahovať 6 skladieb a jej artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Rok 2010 bol rokom, kedy britská legenda My Dying Bride oslavovala 20. výročie. Kapela sa rozhodla obhliadnuť za týmto obdobím a znovu spracovala svoje známe melódie a motívy. Vokalista Aaron Stainthorpe znovu naspieval skladby, kapela oživila spoluprácu s klávesákom Johnnym Maudlingom (Bal Sagoth), rovnako aj s klasickými hudobníkmi a profesionálnou opernou speváčkou Lucie Roche. Táto špeciálna kolekcia dostala názov Evinta a na pulty obchodov sa dostane 31. mája prostredníctvom Peaceville Records. Súčasťou trojdiskovej limitovanej edície bude aj 64 stranová kniha inšpirovaná kapelou počas dvoch desaťročí.

Švajčiari Sybreed nahrali novú skladbu Challenger, ktorá bude k dispozícii od 23. apríla a stiahnuť sa bude dať iba na iTunes. Kapela sa potom pustí do prác na novom albume, ktorý by mal vyjsť niekedy na jar 2012.

Americikí technickí deatheri Origin vydajú 10. júna prostredníctvom Nuclear Blastu nový album Entity. Novinka bude ich piatym albumom. Artowrk chystaného albumu nájdete pod novinkami.

Taliani Gory Blister sa chystajú nabudúci týždeň do štúdia, kde začnú nahrávať štvrtý album. Názov albumu kapela zatiaľ nezverejnila, ale podľa oficiálnej tlačovej správy bude nový materiál obsahovať deväť rýchlych, agresívnych a technických death metalových skladieb. Dátum vydania zatiaľ tiež nie je známy.