Novinkový blok: OPETH, IN FLAMES, Kai Hansen, NEUROSIS a iní

OPETH zverejnili novú skladbu. IN FLAMES zas ukážku z nového DVD. Kai Hansen s novým klipom. NEUROSIS predstavujú chystaný album novým videom. Novinky aj z prostredia HYPNOS, DEFEATED SANITY, CLUTCH a ACID FORCE.

opethband2016promo_638

OPETH

Prog metalisti OPETH zverejnili lyric video k novej skladbe „Sorceress“ z ich rovnomennej štúdiovky, ktorá uzrie svetlo sveta 30. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Švédi IN FLAMES vypustili do sveta ukážku z nového DVD „Sounds from the Heart of Gothenburg“ v podobe songu „Everything´s Gone“. Materiál na sDVD sa natáčal 6. a 7. novembra 2014 v Štokholme a v Göteborgu. Vyjde 23. septembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Kai Hansen (GAMMA RAY, UNISONIC, ex-HELLOWEEN) má vonku nový videoklip ku skladbe „Born Free“ z jeho sólového debutu „XXX – Three Decades in Metal“, ktorý vyjde 16. septembra prostredníctvom earMUSIC. Najbližšie sa Mr. Hansen predstaví so svojim projektom na legendárnom Wackene, vystúpi už v piatok.

Američania NEUROSIS zverejnili video, v ktorom predstavujú ukážky z nového albumu „Fires Within Fires“. Ten vyjde 23. septembra prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Neurot Recordings.

Česká death metalová formácia HYPNOS opäť podpísala zmluvu s vydavateľstvom Einheit Produktionen pri príležitosti vydania v poradí piateho albumu „The Whitecrow“. Album sa opäť nahrával a mixoval pod dohľadom nórskeho producenta Børge Finstada, známeho pre jeho spoluprácu s MAYHEM, ARCTURUS alebo BORKNAGAR. Nový album bude mať najdlhšiu stopáž v histórii kapely. Bruno a spol. budú mať na nahrávke aj viacero známych hostí ako Christopher (KRABATHOR), Paul Speckmann (MASTER), V. Santura (TRIPTYKON) alebo Martin Missy (PROTECTOR). Dátum vydania je stanovený na 25. marca 2017.

Brutal death metalisti DEFEATED SANITY oznámili, že ich rady posilnil nový vokalista, ktorým sa stal Josh Welshman. Ten s nimi absolvoval posledné dve americké turné ako aj vystúpenia v Európe a Indonézii, kde ukázal, že bude správnou voľbou.

Rockeri CLUTCH majú nový videoklip ku piesni „A Quick Death in Texas“, pochádzajúcej z ich stále aktuálnej nahrávky „Psychic Warfare“.

Banskobystrické komando ACID FORCE vydalo svoje debutové EP síce už na začiatku roku 2015, medzitým si zahralo už aj na Brutal Assaulte a tento rok podpísalo zmluvu s českým vydavateľstvom Support Underground. z kraje roku 2015, aby v mezičase zvládlo mj. účast na věhlasném festivalu Brutal Assault a letos zakotvilo u labelu Support Underground. Limitovaný pôvodný CD-r náklad je beznádejne fuč. Táto thrash metalová jazda sa v týchto dňoch rozširuje vďaka českému labelu aj o vinylovú verziu.