Pondelková záplava nových informácií: SATYRICON, IN FLAMES, RUNNING WILD, DARKTHRONE a mnoho ďalších

Na úvod týždňa vám prinášame nesmierne bohatú nádielku noviniek. SATYRICON, DARKTHRONE, IN FLAMES, RUNNING WILD, ANAAL NATHRAKH, BROKEN HOPE, DEVIN TOWNSEND PROJECT, SINSAENUM,  SUPERJOINT, ARCHITECTS.

satyricon-promo-2013

SATYRICON

Nóri SATYRICON začnú začiatkom budúceho roka nahrávať novú štúdiovku. „Rozhodli sme sa, že v januári zamierime do štúdia, aby sme nahrali vlastný štúdiový album. Pôvodným zámerom bolo spraviť album coverov, ale keď sme na tom začali robiť, tak nás to veľmi inšpirovalo k tomu, aby sme napísali vlastný materiál a to je pre kapelu ako sme my dôležitejšie,“ povedal bubeník Frost pre web Metal Wani a pokračoval: „Takže, keď sa to začalo všetko nabaľovať, bola to jediná správna vec, urobiť nové veci. Až potom spravíme cover, ale kedy ho vydáme, je veľmi ťažko povedať. Na novú štúdiovku sa ale môžete tešiť nabudúci rok.“

Švédi IN FLAMES zverejnili ukážku z nového DVD „Sounds from the Heart of Gothenburg“ v podobe skladby „Take This Life“. Spomínané DVD oficiálne vychádza 23. septembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Formácia RUNNING WILD zverejnila lyric video k novej piesni „Black Bart“ z ich novej radovky „Rapid Foray“, ktorá vyjde 26. augusta prostredníctvom vydavateľstva Steamhammer.

Legendárna formácia DARKTHRONE zverejnila novú skladbu nazvanú „Tundra Leech“, v ktorej je aj Fenrizov komentár. Song pochádza z ich nového albumu „Arctic Thunder“, ktorý vyjde 14. októbra prostredníctvom Peaceville Records.

„Šialenci“ ANAAL NATHRAKH oznámili, že 28. októbra im prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records vyjde nová štúdiovka „The Whole of the Law“, z ktorej si môžete vypočuť skladbu „Depravity Favours the Bold“.

DEVIN TOWNSEND PROJECT má vonku novú pieseň „Secret Sciences“ z chystanej novinky „Transcendence“, ktorá vyjde 9. septembra.

Hviezdny projekt Joeyho Jordisona a Attilu Csihara nazvaný SINSAENUM zverejnil lyric video ku skladbe „Anfang Des Albtraumes“, pochádzajúcej z ich debutu „Echoes of the Tortured“ vydaného 29. júla.

Smutná správa prišla z tábora metalcoristov ARCHITECTS. Ich gitarista Tom Searle zomrel 20. augusta vo veku 28 rokov po trojročnom boji s rakovinou. Za posledných 15 mesiacov absentoval na koncertoch práve kvôli zdravotným problémom. Kapela bude aj napriek tejto smutnej udalosti pokračovať v turné k aktuálnemu albumu „All Our Gods Have Abandoned Us“. Česť jeho pamiatke.

Architects-Tom-Searle

R.I.P. Tom Searle. Zdroj: Loudwire

Kapela SUPERJOINT (orig. SUPERJOINT RITUAL) na čele s Philom Anselmom vydá 11. novembra nový album „Caught Up in the Gears of Application“. Ešte dodáme, že kapela vystupuje pod skráteným názvom kvôli právnym dôvodom.

Nový album vydajú aj death metalisti BROKEN HOPE. Nahrávka sa bude volať „Mutilated & Assimilated“ a svetlo sveta by mala uzrieť ešte pred koncom tohto roka.