K.K.DOWNING OPUSTIL JUDAS PRIEST, TESTAMENT V LETE DO ŠTÚDIA

Judas Priest opustil pôvodný gitarista K.K. Downing. Testament začnú v lete nahrávať nový album. Shining opustil gitarista Fredric Garby. Status Quo budú mať na konci mája nový album. Taake vydajú 5 skladbové mini CD.

Legendárnych Judas Priest opúšťa pôvodný gitarista K.K. Downing. To znamená, že sa Downing neobjaví ani na nadchádzajúcom rozlúčkovom turné Epitaph Tour. Ostatní členovia Downingove rozhodnutie rešpektujú a už si za neho našli aj náhradu. Na Epitaph Tour fanúšikovia uvidia 31 ročného britského gitaristu Richieho Faulknera (Lauren Harris, Dirty Deeds).

Veteráni Testament sa chystajú do štúdia už počas tohto leta, kde začnú spoločne s producentom Andym Sneapom (Megadeth, Arch Enemy, Nevermore, Exodus) nahrávať nasledovníka albumu The Formation of Damnation. Novinka by mala vyjsť niekedy na prelome rokov 2011 a 2012.

Švédskych blackáčov Shining sa rozhodol opustiť gitarista Fredric Graby. Podľa slov lídra Niklasa Kvarfortha Graby už nebol schopný pokračovať v hre. Kvôli tejto udalosti boli nútení zrušiť vystúpenie na festivale Ragnarok, pretože za taký krátky čas nie je kapela schopná nájsť náhradu za neho. Ďalšou novinkou v Shiningu je, že sa basák Christian Larsson pripojil ku kapele natrvalo, pretože doteraz im vypomáhal iba počas koncertov.

Britskí rockoví veteráni Status Quo vydajú 27. mája nový album Quid Pro Quo, ktorý vyjde prostredníctvom vydavateľstva earMusic/Edel. Na novinke bude 14 zbrusu nových skladieb a ako bonus bude album obsahovať skladbu In the Army Now, ale verziu z roku 2010.

Nóri Taake vydajú 5 skladbové mini CD Kveld, ktoré bude slúžiť ako predkrm pred novým albumom Noregs Vaapen, ktorý vyjde niekedy v septembri. Mini CD Kveld vyjde 26. apríla.