Alissa z ARCH ENEMY pripravuje sólový album, EPICA má nový klip, ENSLAVED vydajú jedinečnú kompilačku

Alissa White-Gluz podpísala zmluvu s Napalm Records na sólový projekt. EPICA, KATATONIA a RED FANG s novými klipmi. ENSLAVED vydajú novú kompiláciu. ALTER BRIDGE s novým lyric videom.

alissawhitegluz

Alissa White-Gluz z ARCH ENEMY

Známa líderka ARCH ENEMY – Alissa White-Gluz, podpísala zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records na svoj sólový projekt nazvaný jednoducho ALISSA. „Som nadšená, že v súčasnosti zostavujem a budujem svoj prvý sólový album pre projekt ALISSA, cez ktorý rozpútam ďalšie z mojich tvorivých dobrodružstiev. Je to vítaný výstup na odomknutie textových a hudobných nápadov s nulovým obmedzením alebo tlakom, aby zodpovedali konkrétnemu štýlu, či ére. Taktiež sa môžem venovať tomu, čo moji fanúšikovia chcú. Neignorujem neustále žiadosti o môj čistý spev,“ vyjadrila sa Alissa po podpise zmluvy. Album je naplánovaný na rok 2017. Ešte dodáme, že aj napriek tomuto kroku sa jej pozícia v ARCH ENEMY nijako nezmení a bude aj naďalej pevne zastávať pozíciu frontwomanky.

Holandská formácia EPICA sa prezentuje novým obrazovým materiálom ku skladbe s názvom „Edge of the Blade“, pochádzajúcej z ich novej štúdiovky „The Holographic Principle“. Tá vyjde 30. septembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Melancholici KATATONIA natočili nový videoklip ku piesni „Shifts“ z ich aktuálnej dosky „The Fall of Hearts“ vydanej v máji tohto roka.

Nóri ENSLAVED vydajú 11. novembra prostredníctvom vydavateľstva ByNorse Music kompiláciu „The Sleeping Gods – Thorn“. Pôjde o jedinečnú kolekciu experimentálneho materiálu spojeného s koreňmi kapely z obdobia rokov 2010-2011. Sedem skladieb, ktoré sa na tejto nahrávke objavia boli pôvodne vydané na extrémne limitovaných EP-čkách medzi radovkami „Axioma Ethica Odini“ a „Riitiir“.

Stoner metalisti RED FANG majú nový videoklip ku skladbe „Shadows“ z ich novej radovky „Only Ghosts“, ktorá vyjde 14. októbra prostredníctvom labelu Relapse Records.

Američania ALTER BRIDGE zverejnili lyric video k songu „My Champion“ z ich nového albumu „The Last Hero“, ktorý vyjde 7. októbra prostredníctvom Napalm Records.