Rusi WELICORUSS sa znova vracajú na Slovensko: Spolu s hosťami sa predstavia v dvoch mestách

Ruská formácia WELICORUSS sa vracia po čase späť na Slovensko. V rámci „Az Esm‘ Tour Slovakia“ prestaví v dvoch slovenských kluboch.

WELICORUSS (Rus) – symphonic pagan/black metal
DOWN TO HELL (Sk – Malacky) – symphonic melodic/black metal (iba BA)
DYSANCHELY (SK – Trnava) – melodic death/thrash metal (iba BA)
FROZEN BLOOD (Sk – Bratislava) – blackened death metal (iba BA)
RAMCHAT (SK – Martin) – pagan extreme metal (iba BB)
ACHSAR (Sk – Levice) – pagan/melodic folk metal (iba BB)
EMPYRION (SK – Nitra) – black/death metal (iba BB)

Štvrtok 22.9.2016, Bratislava – Fuga (štart: 19:30)
Piatok 23.9.2016, Banská Bystrica – Tartaros (štart: 19:30)

WELICORUSS
Túto kapelu asi nie je treba predstavovať. Pôvodne ruská, ale už pár rokov pôsobiaca v Českej Republike symphonic-metalová svorka WELICORUSS aj napriek tomu, že pôsobí na metalovej scéne pomerne dlhý čas (v novembri chalani oslávili krásnych 10 rokov), po presťahovaní zakladateľa Alexeja Boganova do Prahy, nabrala skupina nový dych. Behom necelých dvoch rokov odohrali koncerty skoro po celej Európe s takými velikánmi ako ARKONA, VARG, NARGAROTH, ROOT atď. V roku 2015 ich nové CD „Az Esm“ získalo veľmi vysoké hodnotenie od mnohých hudobných kritikov z celého sveta a v decembri toho istého roku kapela vydáva svoj oficiálny videoklip k titulnej skladbe „Az Esm“.

DOWN TO HELL
DOWN TO HELL si so svojím prvým albumom „V zajatí temnoty“ získali množstvo fanúšikov. V slovenčine písané texty so striedaním ženského vokálu a Kaniho screamu, doplnené silne melodickými, ba až symfonickými klávesmi za podkladu black metalových gitár a bicích, to sú DWON TO HELL v plnej paráde. Naživo však ide o niečo celkom iné. Besnenie a skaza, ktorá nastane na živom koncerte sa veru opísať nedá. Koncertujú už bez ženského vokálu, no na sile vystúpenia to vôbec neuberá. Prvotriedna muzika, na ktorú sa oplatí tešiť.

DYSANCHELY
Ak máte radi old schol death metal spojený so svojim švédskym melodickým bratom, DYSANCHELY sú určite kapela, o ktorej by ste mali vedieť. Trnavská banda, ktorá už dlhé roky hrá nekompromisnú hudbu práve tento rok bude vydávať album u Gothoom Productions. A novým albumom „Reborn“ chalani trafili klinec po hlavičke a ukazujú, že ešte nepatria do starého železa, ba čo viac, majú veľa kvalitného ponúknuť.

FROZEN BLOOD
Ani domáca bratislavská kapela FROZEN BLOOD sa nemá za čo hanbiť. Už sú nejaký ten rok na scéne, žiaľ však bez albumu. Napriek tomu ich koncerty stoja za to. Energia, ktorá z nich na pódiu srší, vie konkurovať aj vyššie zmieneným kapelám. Pohanské motívy zahrnuté do death metalu, to je presne to, čo si želať ako predskokana veľkým WELICORUSS.

welicoruss-plagat-ba-2016

Plagát k bratislavskému koncertu

RAMCHAT
Pavel „Hirax“ Baričák, známy spisovateľ i cestovateľ, sa po odchode z LUNATIC GODS vrátil na scénu vzdať hold slovanskej mytológii. Úspešný pohanský RAMCHAT nedávno dokončil svoj nový album „Atrana“. Večné Jarilo, živ nás!

ACHSAR
Slovenská odpoveď na ENSIFERUM pochádza z Levíc a stihla už obehať väčšinu strednej Európy. Môžu za to najmä epické motívy o statočných hrdinoch bojujúcich v podzemných kobkách na doske „Septentrionalis“ (2014). To celé s kombináciou „clean“ i „harsh“ vokálov.

EMPYRION
Nitrianska black/death metalová skupina EMPYRION vznikla v priebehu roka 2011. Už koncom nasledujúceho roka vydáva pod hlavičkou Gothoom Productions svoj debutový album „Mindshifter“, pod ktorého štúdiový zvuk sa producentsky podpísal Roland Grapow. Hudba EMPYRION sa vyznačuje nespútanou dravosťou, brachiálnou energiou a temnou melodikou. Bohato inštrumentálny debut „Mindshifter“ odkrýva pri každom pozornom počúvaní nové vrstvy svojej komplexnej mozaiky. Skupina pozostáva zo šiestich členov: Ján Kozár (spev), Rado Glovňa (gitara), Tomas Sima (gitara, nahrádza začiatkom r. 2014 Jura Glovňu), Edo Farman (basa), Martin Janeček (klávesy/sampler) a v neposlednom rade Miro Raučina (bicie).

welicoruss-plagat-bb-2016

Plagát k banskobystrickému koncertu

Tlačová správa