Bohatá nádielka informácií: Novinky hlásia IN FLAMES, MESHUGGAH, festival Gothoom, či BOLT THROWER

IN FLAMES a MESHUGGAH majú nové lyric videá. Gothoom zverejnil ďalšie kapely. BOLT THROWER sa rozpadli. SAXON a TANKARD pracujú na nových albumoch. FATES WARNING a MALIGNANT TUMOUR s novými videoklipmi.

InFlames-2015

IN FLAMES

Švédi IN FLAMES majú vonku lyric video k novej skladbe „The Truth“, pochádzajúcej z ich nového albumu „Battles“. Ten oficiálne vyjde 11. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Aj MESHUGGAH sa prezentujú novým lyric videom, dokonca 360° a to ku piesni „Nostrum“ z ich chystanej dosky „The Violent Sleep of Reason“, ktorá sa na pulty predajní dostane 7. októbra vďaka labelu Nuclear Blast Records.

Festival GOTHOOM zverejnil ďalšie kapely pre 8. ročník, ktorý sa uskutoční 20.7. – 22.7.2017. „Dnes tu máme pre vás špeciálnu nórsku edíciu! Výnimočná je aj v tom, že na trojlístku kapiel ukazuje, aké rozmanité podoby môže nadobúdať metalový žáner. Začnime s európskymi slammovými kráľmi KRAANIUM. Drvivá mašina bez kompromisov, ponúka jasne a striktne vyprofilovanú death metalovú rúbanicu kríženú s chytľavosťou presne tak, ako to fanúšikovia slammu majú radi a my dobre vieme ako bezchybne táto ich kombinácia funguje naživo. Absolútne obrátenú stranu žánru prinesú ich krajania LEPROUS. Aj keď ani v ich hudbe nie je núdza o tvrdosť, vnášajú do nej tiež melanchóliu, odzbrojujúce a vypäté čisté vokály a hlavne progresívne konštrukcie, takže nie je núdza o momenty, v ktorých vás drvia osemstrunovými riffmi ani o také, pri ktorých sa zasnívate a necháte sa unášať na vlnách severskej atmosféry. Tretí do partie nás opäť vrhnú do death metalových vôd,  tentokrát pôjde o priamočiary, aj keď pomerne technický death, v podaní BLOOD RED THRONE. Tí sa mali dostaviť už v počas tohto roka, no okolnosti nám nepriali a tak dúfame, že najbližší ročník už absolvujú bez najmenších problémov a svojim mechanický smrtiacim kovom prinesú do slovenského vzduchu troška toho správneho chladu,“ uviedli organizátori festivalu

Rok po smrti bubeníka Martina „Kiddieho“ Kearnsa ukončila death metalová legenda BOLT THROWER svoju činnosť. „Za nás a Kiddieho rodinu by sme sa radi poďakovali za podporu za posledných dvanásť mesiacov. Spolu s Kiddieho rodinou sme urobili vedomé rozhodnutie udržať jeho nečakanú smrť súkromnou záležitosťou a vziať si prestávku, aby sme sa s tým vyrovnali. Keď sa k nám v roku 1994 Kiddie pripojil, mal ešte len 17 rokov. Okamžite zlepšil BOLT THROWER ako živú kapelu a nikto nebol viac lojálny a pyšnejší, že je súčasťou BOLT THROWER ako on. Strávili sme spolu viac ako 20 rokov. Cestovali sme po svete s troma rôznymi spevákmi, ale on bol viac ako len bubeník. Keď sme niesli jeho rakvu na miesto posledného odpočinku, pozícia bubeníka BOLT THROWER bola pochovaná s ním. Bol a navždy zostane bubeníkom BOLT THROWER, náš motor a kamarát Martin „Kiddie“ Kearns. Pokiaľ ide o zvyšok nás, skupina bola našim spôsobom života 30 rokov, nikdy nebola poháňaná peniazmi, slávou alebo egom, ale našimi osobnými princípmi a hodnotami, ktoré nás vedú po celý život a ktoré nás zviazali ako priateľov dlho predtým ako bol BOLT THROWER založený,“ píše sa na oficiálnej stránke kapely.

Britskí veteráni SAXON začali pracovať na novej štúdiovke, ktorá by mala vyjsť v budúcom roku. Na spoluprácu si opäť prizvali producenta Andyho Sneapa.

Pivní thrash metalisti TANKARD pracujú na novom albume. Kapela vstúpi v januári do Gernhart Studios s producentom Martinom Buchwalterom, aby začala nahrávanie novej radovky, ktorá vyjde v polovici budúceho roka prostredníctvom Nuclear Blast Records..

Americká formácia FATES WARNING natočila nový videoklip k songu „Seven Stars“. Ten nájdete na ich aktuálnej štúdiovke „Theories of Flight“.

Česká crust/rock´n´rollová úderka MALIGNANT TUMOUR nahrala  nový videoklip ku skladbe „Walk as We Talk“, pochádzajúcej z novej fošne „The Metallist“, ktorá uzrie svetlo sveta 25. októbra.