Fínske príšery LORDI konečne navštívia Košice

Monštrá z krajiny tisícich jazier, zvané LORDI, konečne zavítajú aj do metropoly Východu – Košíc. Tešte na sa nové, ale aj osvedčené piesne a hororovú šou.

LORDI (FIN) – heavy metal/hard rock
SILVER DUST (Swi) – rock
SHIRAZ LANE (Fin) – hard rock

Streda 19.10.2016, Košice – Multihala

Jednými z najznámejších výhercov Eurovízie sú aj fínski LORDI. Spôsobili malú senzáciu tým, že túto medzinárodnú súťaž vyhrala heavy metalová kapela a k tomu v strašidelných maskách. Písal sa rok 2006. Skladba, ktorá ich posunula do pozornosti celého sveta, sa volá „Hard Rock Hallelujah“. Skupina hrá od roku 1996 ale toto bol jej veľký prelomový rok a odvtedy sa z koncertných pódií nie, že nevytratila, ale nahrala niekoľko albumov a klipov a absolvovala množstvo masívnych turné.

Fínsko ako krajina s podobným počtom obyvateľov ako Slovensko, dala svetu (okrem NIGHTWISH, HIM, STRATOVARIUS, CHILDREN OF BODOM, SONATA ARCTICA a ďalších) aj takúto raritu, akou LORDI sú. Ich hudbou je nekomplikovaný melodický heavy metal, ktorý zachádza až do hard rockových vôd. Aj to je dôvod stálej popularity telesa, rytmická muzika a refrény, ktoré nútia spievať celé publikum.

Skupina aktuálne existuje v zostave : Mr. Lordi – spev, Amen – gitara, Hella -(jediná dáma v kapele, aj pod maskou) -klávesy, Mana – bicie a Ox – basgitara. Aktuálne turné je nazvané „European Monstour“ a prebehne k albumu „Monstereophonic: Theaterror Vs. Demonarchy“ z roku 2016. Okrem hlavných miest ako Rím, Londýn, Mníchov alebo Štokholm prebehne aj v mnohých ďalších mestách a v Košiciach sa kapela predstaví po prvýkrát.

Môžeme tešiť na niekoľko nových svižných heavy skladieb a samozrejme na prechádzku najznámejšími piesňami tohto kvintetu. Najnovší videoklip LORDI je pomerne agresívny, preto si ho môžu pozrieť len dospelí..

FB Event

lordi-plagat-kosice-2016

Plagát ku koncertu

Tlačová správa