Basák Cliff Williams z AC/DC odchádza do hudobného dôchodku. Nové videá ponúkajú OPETH a ASPHYX

Basák AC/DC končí. OPETH s novým lyric videom. ASPHYX natočili nový klip. ANIMALS AS LEADERS vydajú nový album. Andreas Kisser na záverečnom ceremoniáli paraolympiády.

cliffwilliams-ac-dc

Cliff Williams

Basgitarista Cliff Williams z AC/DC oznámil, že po skončení aktuálneho turné k albumu „Rock or Bust“ sa poberie do hudobného dôchodku. „Je čas, aby som vystúpil von. Nie preto, že sme stratili Malcolma, Phila alebo Briana. Myslím, že sa všetko zmení, keď sa stane niečo takéto. Keď zomrel Bon, zmenilo sa to. Všetko sa mení, takže nie je to preto, len som pripravený vystúpiť z tejto cesty.“

Švédi OPETH zverejnili nové lyric video ku skladbe „The Wilde Flowers“, pochádzajúcej z ich nového albumu „Sorceress“, ktorý vyjde 30. septembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Death/doom metalisti ASPHYX sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe s názvom „Forerunners of the Apocalypse“ z ich novej radovky „Incoming Death“. Tá oficiálne vychádza 30. septembra prostredníctvom Century Media Records.

Prog metaloví ANIMALS AS LEADERS vydajú 11. novembra u Sumerian Records nový štúdiový album „The Madness of Many“. Album si kapela produkovala svojpomocne, čo platí aj o finálnom mixe, o ktorý sa postaral gitarista Javier Reyes.

Andreas Kisser zo SEPULTURY vystúpil v nedeľu 18. septembra v rámci záverečného ceremoniálu paraolympiády na štadióne Maracana. Nižšie nájdete video.