Ako dopadla spolupráca Coreyho Taylora s KORN? Fabio Lione opúšťa RHAPSODY OF FIRE

KORN zverejnili novú skladbu. RHAPSODY OF FIRE bez speváka. FAITH NO MORE, THE AGONIST a KVELERTAK s novými klipmi. Informácie aj od AMARANTHE, SUICIDE SILENCE a GRAVE DIGGER.

corey-taylor-and-jonathan-davis

Corey Taylor a Jonathan Davis

Američania KORN zverejnili novú skladbu „A Different World“, v ktorej im hosťuje Corey Taylor zo SLIPKNOT. Spomínaný song pochádza z ich nového albumu „The Serenity of Suffering“, ktorý sa na pultoch predajní objaví 21. októbra prostredníctvom Roadrunner Records.

Vokalista Fabio Lione oznámil, že odchádza z kapely RHAPSODY OF FIRE. „Počas posledných troch až štyroch mesiacov som s týmto krokom oboznámil mojich spoluhráčov a teraz bohužiaľ musím verejne oznamujem moje rozhodnutie opustiť RHAPSODY OF FIRE. Nie sú slová, ktoré by vyjadrili, čo táto skupina pre mňa predstavuje a som hrdý, že som bol súčasťou veľkej kapitoly power metalovej biblie. Je čas aby som začal písať novú kapitolu svojho života, ako hudobník a aj ako človek. Prajem RHAPSODY OF FIRE len to najlepšie, aby boli silnejší ako predtým. Alexi a Holzy, díky za tých 20 rokov. Robert, ďakujem za priateľstvo a Alessandro ďakujem za tvoj vrelý prístup a priateľstvo.“ Ešte dodáme, že Lione má novú kapelu ETERNAL IDOL, s ktorou vydá 2. decembra debut „The Unrevealed Secret“.

FAITH NO MORE majú vonku nový obrazový materiál k songu „Cone of Shame“ z ich aktuálneho albumu „Sol Invictus“.

AMARANTHE zverejnili prvú pieseň z pripravovaného albumu „Maximalism“. Je známe, že túto kapelu buď máte radi alebo nenávidíte. Ktovie či pri novom singli ale už neprestrelili úplne. Pieseň „That Song“ totiž znie, ako z dielne Rihanny. Ako prezradil gitarista skupiny Mörck, nový song predstavuje novú tvár kapely.

Formácia THE AGONIST natočila nový videoklip ku skladbe s názvom „The Hunt“ z ich novej radovky „Five“, ktorá vychádza práve dnes (30.9.) prostredníctvom Napalm Records.

Nóri KVELERTAK sa prezentujú novým videoklipom ku piesni „Svartmesse“, pochádzajúcej z ich aktuálnej štúdiovky „Nattesferd“.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE oznámili, že vo februári im u vydavateľstva Nuclear Blast Entertainment vyjde eponymný štúdiový album, o ktorého produkciu sa postaral Ross Robinson.

Power metalisti GRAVE DIGGER vydajú 13. januára prostredníctvom Napalm Records nový štúdiový album „Healed by Metal“.