Na Slovensko sa vracajú Švajčiari MAKE ME A DONUT, vystúpia v dvoch mestách

Prog ladies and djentlmen,  približne po roku a pol sa na Slovensko vráti čoraz rýchlejšie stúpajúca hviezda švajčiarskeho progressive metalu MAKE ME A DONUT.

MAKE ME A DONUT (Swi) – progressive/djent
HOLOTROPIC (Sk – Bratislava) – extreme progressive metal
FISHARTCOLLECTION (Sk – Trnava) – hardcore/crossover
ANIMA (Sk – Trnava) – progressive metal

Piatok 28.10.2016, Trnava – Artklub
Sobota 29.10.2016, Bratislava – Fuga

Minulý rok sa nám MAKE ME A DONUT predstavili v Trnave a predtým v roku 2014 ste ich mohli vidieť na v Bratislave v klube U Očka, v banskobystrickom Tirishi alebo v Rimavskej Sobote v Kongu. Všetko to bolo predtým, ako im minulý rok vyšiel druhý album „Bright Side“, ktorým potvrdili, že sa môžu rovnať hviezdam progressive/djentového univerza.

make-me-a-donut

MAKE ME A DONUT

„Bright Side“ si vyslúžil mnoho dobrej svetovej kritiky. Skladby sú premnožené rytmickými zmenami sekaných gitár v takom správnom pomere, že skúsiť si klopkať podľa rytmu, nie je možné ani po viacerých počutiach. Zvukové steny, ktoré ucho zrazu začuje sa zdajú byť akoby vychádzali odnikiaľ. Striedanie pasáží s jemnými gitarovými vyhrávkami s príjemným melodickým vokálom a ťažkými, tvrdými riffmi, spojenými s nekompromisným growlom, vyvolávajú konštantnú zvedavosť a držia nekončiaci prúd hudby.

Pri každom ďalšom počutí sa vám vynárajú nové a nové vetvy príbehu, ktoré zapadajú do veľkého obrazca, rovnako ako pri pozeraní dákeho kultového filmu. Svoju kvalitu potvrdzujú aj na koncertoch. MAKE ME A DONUT strhnú i najväčších pochybovačov do víru dokonalých melódií a v spojení s publikom vyburcujú perfektnú šou preplnenú najtvrdším metalom, no i jazzovými prvakmi. V Rock Box z Veľkej Británie sa na adresu ich prvého albumu „Olson“ vyjadrili, že v budúcnosti by táto päťčlenná kapela mohla vyrásť až na velikánov ako PERIPHERY alebo možno aj viac. Príďte sa presvedčiť na vlastné oči a uši a zažiť jeden z najdokonalejších hudobných zážitkov, aké vám môžeme ponúknuť.

MAKE ME A DONUT na Slovensko dorazia na dva koncerty, ktoré sa budú konať už 28. a 29. októbra v Bratislavskom klube Fuga a trnavskom Artklube.

Spolu s nimi na týchto koncertoch vystúpi špička slovenského progressive extreme metalu HOLOTROPIC, následne hardcore/crossover banda, nominovaná na tohtoročné Radio Head Awards, FISHARTCOLLECTION a mladá progresívna kapela ANIMA z Trnavy.

make-me-a-donut-plagat-sr-jesen-2016

Plagát ku obom koncertom

Tlačová správa