Štyri „šialené“ dievky z Bratislavy dokončili debutový album. Pokrstia ho o pár dní

Vo vodách nezaraditeľných a nedefinovateľných žánrov plávajú viaceré súčasné kapely, rovnako aj štyri dievčatá z kapely IN-SANE, založenej v roku 2008. Je to už osem rokov, kedy začali bez väčších ambícií prvýkrát skúšať zvuky a teplotu  tranzistorových zosilňovačov v pivničných priestoroch a garážach.

V roku 2012 doplnila Miyia Alabasterin (gitara) základnú zostavu pozostávajúcu z Karolíny Uherčíkovej (bicie), Dashi Brunclíkovej (basa) a Staši Samoukovič (spev). Po dlhšej dobe voľnejšieho tempa si tento rok kapela konečne splnila svoju nepísanú povinnosť  a tvorivú energiu transformovala do podoby debutového albumu s názvom „Lips“.

in-sane_cover

Artwork albumu „Lips“ od dievčenskej skupiny IN-SANE

Album „Lips“ obsahuje desať piesní, ktoré reflektujú hudobný vývoj kapely. Tých, ktorí očakávajú žánrovú jednodruhovosť a usadenosť, budeme musieť sklamať. Na nahrávke sa objavujú metalové vplyvy, punkové rytmy aj práca s perkusiami . Melodika dostáva v skladbách rovnako nemalý priestor, avšak emocionálnosť vyvažuje bezúčelová surovosť. Texty s primárne hororovou a „insane“ tematikou parafrázujú spoločnosť, postavenie človeka ako izolované indivíduum v nej, zároveň nahlas hovoria o pocitoch a zážitkoch, často stigmatizovaných ako patologických a nezdravých, v dnešnej dobe však veľmi frekventovaných a dôležitých.

Nahrávanie, mix a mastering má na svedomí Milan Malík a jeho M2 recording studio v Skalici.

in-sane

IN-SANE

Debut „Lips“ pokrstí kapela v piatok 4.11.2016 v bratislavskom klube Randal za pomoci dlhoročných priateľov BASED ON GREED, ktorých ocenia najmä milovníci thrash metalu a jeho variácií. Akciu odštartujú mladí chlapci z kapely FOR TAPE z Levíc so svojim energickým hardcore punkom.

Krstným otcom bude Peci Uherčík, otec v biologickom i prenesenom slova zmysle. Koncertom troch kapiel sa piatková akcia ani zďaleka neskončí. Miyia sa totiž zmocní DJ-ského pultu, aby sme sa mohli po (dúfame že) úspešnom krste všetci spoločne zabaviť na tých najlepších rockových a metalových skladbách z deväťdesiatych a „nultých“ rokov.

Baby nahrali na jednu z najnovších skladieb s názvom „Blue Morpho“ aj videoklip.

Tlačová správa