BRUTAL ASSAULT OTVORÍ SVOJE BRÁNY UŽ 16-KRÁT

BRUTAL ASSAULT FESTIVAL 2011 (16.ročník)

MOTORHEAD (Uk)
MORBID ANGEL (Usa)
SEPULTURA (BRA)
SUICIDAL TENDENCIES (Usa)
SATYRICON (Nor)
a mnoho ďalších

11.-13. augusta 2011 – Vojenská Pevnosť Josefov – Jaroměř

www.brutalassault.cz

Vojenská pevnosť Josefov bude tohto roku hostiť už 16. ročník medzinárodného festivalu Brutal Assault. Tisíce vyznávačov tvrdej hudby sa v termíne 11-13. augusta 2011 zídu do historického areálu pevnosti, aby tu absolvovali tradičný trojdenný hudobný maratón za účasti viac ako 75-ich kapiel z celého sveta.
Každoročnou devízou festivalu Brutal Assault je jeho silný line-up, ktorý ponúka jedinečný mix rôznorodých žánrov tvrdej hudby. Aj tohtoročná zostava sa pyšní radou zvučných mien, nad ktorými vyčnieva britská legenda MOTORHEAD. Kapela, ktorej význam presahuje hranice žánrov a spája celé generácie fanúšikov tvrdej, hlasnej a rýchlej hudby. Vojenská pevnosť v Josefove už vo svojej bohatej histórii hostila nejedného vojvodcu a panovníka, ale generál Lemmy, ako žijúca rock n rollová ikona a veľký milovník vojenskej histórie, bude rozhodne patriť medzi tých najvýznamnejších. Meno MOTORHEAD je už viac ako tri dekády synonymom pre divokú, rýchlu, hlasnú a neviazanú rock n rollovú jazdu a nový album „The World Is Yours“ dáva jasnú odpoveď na otázku prečo sú MOTORHEAD aj po 36-ich rokoch stále jednou z najväčších kapiel. MOTORHEAD to nie je len hudba, MOTORHEAD to je životný postoj! „Born to lose, live to win!“

Brutal Assault však nikdy nebol festival jednej kapely. Medzi hlavné ťaháky môžeme ďalej zaradiť kapely MORBID ANGEL, SUICIDAL TENDENCIES, ANATHEMA, SEPULTURA, SATYRICON, AS I LAY DYING, CATHEDRAL, EXODUS, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, THE EXPLOITED, KATATONIA a ďalšie…

Už po piaty krát sa festival uskutoční v unikátnych priestoroch Vojenskej pevnosti Josefov, ktorá sa nachádza pri meste Jaroměř (cca 130 km východne od Prahy). Jedinečná atmosféra a história vojenskej pevnosti z 18. storočia sa už stali neoddeliteľnou súčasťou celkového imidžu festivalu Brutal Assault a podujatiu dodávajú punc originality. Celá akcia sa tak odohráva uprostred starodávnej pevnosti, pričom obidve hlavné scény sú umiestnené na hlavnom námestí a priľahlé ulice slúžia ako priestor pre ostatné služby, medzi ktorými nechýbajú desiatky stánkov s občerstvením (odporúčame širokú ponuku vegetariánskych a vegánskych pokrmov), 4 veľkokapacitné pivné stany s ponukou až piatich druhov penivého moku a priľahlé bary so širokým sortimentom alkoholických i nealkoholických nápojov.

Členitý areál pevnosti ponúka tiež radu miest pre oddych od hudobného lomozu.  Hlavným centrom v tomto smere je chill-out zóna nazvaná „Zelená lúka“, ktorá je vzdialená iba dve minúty chôdze od oboch pódií a ponúka žiadané miesto pre relaxáciu a odpočinok od festivalového ruchu. Okrem toho tu návštevníci nájdu tiež gigantický „Metal Market“ s viac ako 60-mi predajňami a tiež stále populárnejší „Horror Cinema stan“, ktorý ponúka celodennú projekciu tých najkrvavejších „béčkových“ hororov filmovej histórie.

Pre fanúšikov, ktorí majú záujem o čelný pohľad z výšky na obe pódiá slúži „Prírodná tribúna“. Tento prírodný svah je umiestnený naprieč celým areálom a okrem jedinečného výhľadu ponúka tiež obmedzenú kapacitu miest na sedenie a vlastné zvukové krytie.

Každoročným zlepšením prechádza aj festivalový kemp, vzdialený zhruba 300 metrov od areálu. Okrem veľkokapacitných spŕch, kaviarne, pekárne a pivného stanu nebudú chýbať ani štyri moduly tzv. „VIP Campu“, ktorý umožní kempovanie v nepretržite stráženom sektore s radou ďalších služieb, medzi ktorými nechýba vlastné WC, úschovňa, trojdenná vstupenka na prírodnú tribúnu, poukaz na sprchu a ďalšie bonusy.

Pre motoristov je dôležitá informácia o veľkokapacitnom stráženom parkovisku, ktoré bude zriadené blízko rieky pri vjazde do Josefova.

Areál sa návštevníkom otvorí už v stredu, 10. Augusta o 15:00 a nasledovať bude warm-up party za účasti zhruba ôsmych kapiel, ktoré sa predstavia na hlavnej scéne. 

Bližšie informácie o predpredaji vstupeniek, potvrdených kapelách, kempingu, ubytovaní a ďalších dôležitých veciach nájdete na oficiálnych webových stránkach www.brutalassault.cz.

Súvisiace odkazy:
www.brutalassault.cz
www.myspace.com/brutalassaultcz
www.facebook.com/brutalassaultfest
www.youtube.com/brutalassaultfest

Tlačová správa