HELLOWEEN chystajú obrovské svetové turné, pripoja sa ku nim aj Michael Kiske a Kai Hansen!

K HELLOWEEN sa pripja na obrovské turné aj Kai Hansen a Michael Kiske. RHAPSODY OF FIRE s novým spevákom. WINTERSUN hľadajú gitaristu pre živé vystúpenia. SIRENIA s novým klipom. BEHEADED vydajú nový album.

helloweenpumpkinsofficialphotos_638

Plagát HELLOWEEN – Pumpkins United

Dlho očakávaná správa sa potvrdila! Legendárne tekvice HELLOWEEN oznámili, že počas svetového turné v rokoch 2017 a 2018 „Pumpkins United“ sa ku nim pripoja aj bývalí členovia Michael Kiske a Kai Hansen! Tí doplnia aktuálnu zostavu tejto skupiny. Počas šnúry odohrajú najväčšie hity z 30-ročnej histórie kapely! Mimochodom, práve v roku 2017 si pripomenieme 30. výročie od vydania nezabudnuteľného albumového skvostu „Keeper of the Seven Keys I.“ Nápad na toto turné sa zrodil počas písania knihy „Hellbook“ v roku 2015. „Hranie pôvodných piesní HELLOWEEN s UNISONIC bol pekný návrat v čase, ale hrať to s originálnou zostavou a Andym, bude naozaj niečo výnimočné. Nastal čas,“ povedal Michael Kiske. Už je známy aj prvý dátum tohto „superturné“. To odštartuje 28. októbra 2017 v brazílskom Sao Paule. Turné bude pokračovať naprieč Južnou Amerikou, Európou, Áziou a USA. My dúfajme, že sa táto neopakovateľná a jedinečná šou dostane aj ku nám Slovensko. HELLOWEEN v špeciálnej zostave sľubujú takmer trojhodinovú šou s najväčšími hitmi skupiny, ktoré nahrala počas troch desaťročí. „Už sme prežili výborné chvíle pri turné „Hellish Rock 1 a 2“, ale tentokrát to bude ešte zdvojnásobené,“ povedal Kai Hansen, ktorého doplnil Markus Grosskopf: „Určite zahráme piesne, ktoré sme nehrali veľmi dlhú dobu, alebo nikdy predtým.“

Power metalisti RHAPSODY OF FIRE oznámili, že ich novým spevákom sa stal Giacomo Voli, ktorý nahradil Fabia Lioneho. Ten opustil kapelu v septembri tohto roka.

WINTERSUN nutne potrebujú gitaristu pre živé vystúpenia. Líder skupiny Jari Mäenpää sa chce počas koncertov viac sústrediť na spev. Nový materiál, ktorý Fíni chystajú je vraj až príliš komplikovaný, aby hral a spieval súčasne.

Nórska kapela SIRENIA natočila nový videoklip ku skladbe „Dim Days of Dolor“, pochádzajúcej z ich rovnomennej radovky.

Death metalisti BEHEADED vydajú 27. januára prostredníctvom vydavateľstva Unique Leader Records nový štúdiový album „Beast Incarnate“. Na TOMTO ODKAZE si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „The Horror Breathes“.