LINKIN PARK sa vrátia do Prahy, budú hlavnou hviezdou festivalu Aerodrome

Takmer desať rokov túžia tisícky českých a slovenských fanúšikov skupiny LINKIN PARK po koncertnom návrate a budúci rok sa ich prianie splní!

Kapela vystúpi 11. júna v Prahe na štvrtom ročníku Aerodrome festival. Toto podujatie už v minulosti hostilo hviezdy ako METALLICA, SYSTEM OF A DOWN, KORN, LIMP BIZKIT a mnoho ďalších. Vstupenky na Aerodrome festival 2017, ktorý sa uskutoční na Letisku Letňany v Prahe, budú v predaji od piatku 18. novembra od 10:00 hodín exkluzívne v sieti Ticketportal.

LINKIN PARK
Preraziť celosvetovo hneď pri vydaní prvého albumu sa podarí len máloktorej kapele, ale dosiahnuť status najpredávanejšieho debutu 21. storočia môže iba jedna z nich. Tou partiou boli a sú kalifornskí LINKIN PARK, ktorí túto métu dosiahli s 19 miliónmi predaných kópií nahrávky „Hybrid Theory“ vydanej v roku 2000.

linkin-park

LINKIN PARK

Dnes majú na svojom konte už šesť štúdiových nahrávok, ktorých predali viac ako 50 miliónov a získali platinové ocenenia v 34 krajinách na 5 kontinentoch. Zatiaľ posledný album „The Hunting Party“ z roku 2014 to dotiahol na prvé miesto v prehľade najpredávanejších albumov iTunes v 67 krajinách.

Od svojho vzniku odohrali tisícky koncertov po celom svete, v arénach aj najväčších štadiónoch, hviezdili na najväčších festivaloch (Reading, Leeds, Download, Rock in Rio, Summer Sonic) a v roku 2005 sa stali prvou západnou rockovou skupinou, ktorá odohrala 5 šou v Číne. Viac ako 62 miliónov fanúšikov spravilo z LINKIN PARK aj najobľúbenejšiu kapelu na Facebooku. Podobnej popularite sa tešia aj na Youtube, kde majú bezmála 7 miliónov odberateľov a celkový počet zhliadnutí ich videí presahuje 5 miliárd!

V roku 2005 založili LINKIN PARK charitatívnu nadáciu Music for Relief na pomoc obetiam prírodných katastrôf, napr. Hurikánu Katrina, zemetraseniu v čínskej provincii Se-Čuan, tsunami v Thajsku alebo epidémie cholery v Zimbabwe. Od svojho vzniku táto organizácia pomohla na 4 kontinentoch sumou viac ako 8 miliónov dolárov. Music for Relief sa tiež venuje ochrane životného prostredia a prevencii globálneho oteplovania. Viac na www.musicforrelief.org.

LINKIN PARK vystúpia 11. júna v Prahe prvýkrát po desiatich rokoch v rámci svetového turné, na ktorom idú podporiť netrpezlivo očakávaný siedmy štúdiový album.

Viac info:
www.aerodrome-festival.eu
www.linkinpark.com

aerodrome-festival-linkin-park-plagat-1

Prvý plagát

Tlačová správa