SABATON VYDAJÚ PRVÝ ŽIVÁK, MASTODON ZVEREJNILI NÁZOV NOVINKY

SABATON vydajú na žiadosť fanúšikov prvé live CD vo svojej histórii. MASTODON oznámili názov nového albumu. KATAKLYSM zverejnili exkluzívne zábery na bubeníka Duhamela, počas jeho práce na koncerte. MORBID ANGEL zverejnili video zo Sweden Rock, kde prvákrát prezentovali skladby z nového albumu. RUSH zverejnili, kedy vydajú nové DVD. Lemmy Killmister vydá začiatkom júla nový album so svojou druhou kapelou HEADCAT.
SABATON na žiadosť fanúšikov vydajú svoj prvý live album, pre ktorý vybrali už aj názov. World War Live: Battle Of The Baltic Sea vyjde 5. augusta prostredníctvom Nuclear Blast Records. Záznam z koncertu sa nahrával počas čarovnej noci SABATON Cruise 2010. Pre fanúšikov bude nachystaná aj limitovaná edícia živáku, kde na jej druhom CD nájdu záznam z koncertu z roku 2008 z festivalu Rockstad vo Falune.

Američania MASTODON zverejnili názov svojho nového albumu. Novinka, ktorú nedávno dokončili a pracovali na nej s producentom Mikeom Elizondom sa bude volať The Hunter. V rozhovore pre MTV bubeník Brann Dailor opísal nový materiál ako o niečo rýchlejší, tvrdší a  bláznivejší.

KATAKLYSM zverejnili video, kde kamera sleduje prácu bubeníka Maxa Duhamela počas hrania skladby At the Edge of the World, ktorá sa nachádza na ich stále aktuálnom albume Heavens Venom. Video nájdete pod dnešnými novinkami.

MORBID ANGEL zahrali prvýkrát naživo svoj nový song I Am Morbid počas ich vystúpenia na festivale Sweden Rock. Fanúšikovský záber z tohto vystúpenia nájdete pod dnešnými novinkami. My ešte doplníme, že nový album Illud Divinum Insanus vyšiel 7. júna.

Britskí rockeri RUSH prezradili, nové že DVD Time Machine vyjde 27. septembra.

Frontman kapely MOTORHEAD Lemmy Kilmister oznámil, že jeho nový rockabilly/country album s formáciou HEADCAT nazval Walk The Walk…Talk The Talk. Už 5. júla sa o distribúciu albumu postará nahrávacia spoločnosť Wendy Dio a jej zosnulého manžela Ronnieho Jamesa Dia.