GALADRIEL vydajú výročné EP v decembri konečne aj na CD!

Bratislavskí dark metalisti GALADRIEL oslávili minulý rok 20. výročie svojej existencie. Pri tejto príležitosti sa rozhodli vydať špeciálne EP „Lost In The Ryhope Wood“, ktoré obsahuje skladby so zjednotenou tematikou inšpirovanou dielom Roberta Holdstocka.

Toto EP bolo minulý rok vydané výhradne na vinyle, čo bol pôvodný zámer kapely. Záujem zo strany fanúšikov o túto nahrávku v digitálnej forme ale spôsobil, že sa GALADRIEL rozhodli tento rok vydať „Lost In The Ryhope Wood“ aj na CD.

galadriel-2016

GALADRIEL

Nahrávku bolo potrebné znovu premastrovať, keďže pôvodný mastering bol pripravený pre parametre vinylov, o čo sa opäť postaral George Bokos vo svojom aténskom štúdiu Grindhouse. Mocnejší zvuk nie je jedinou odlišnosťou CD verzie. Tá bude doplnená aj o dva bonusy, staršie skladby „Imaginary Sins“ a „The End of Eternity“ v doteraz nevydaných verziách. Skladby sú prespievané dvornou speváčkou kapely Soňou „Witch“ Kozákovou a oproti pôvodným verziám, ktoré sa objavili na albume „World Under World“, majú tiež upravený mix. CD vychádza v spolupráci s magazínom Pařát v jeho decembrovom vydaní.

Pôvodné EP obsahuje šesť skladieb v dĺžke približne 30 minút a ide o tri zbrusu nové kúsky a tri staré skladby, ktoré minulý rok dostali nový kabát. Na ploche tohto EP teda môžete zachytiť vývoj GALADRIEL od čias z konca 90. rokov po súčasnosť.

Tematickým pojítkom medzi starou a novou tvorbou sa stali už spomínané príbehy inšpirované dielom spisovateľa Roberta Holdstocka. S týmito témami samozrejme súvisí aj obal EP, pod ktorého grafické spracovanie sa podpísal už tradične spevák kapely Dodo Ďatel.

galadriel-lost-artwork-ep

Artwork EP

CD verzia aj v tomto smere ponúkne drobné odlišnosti. Ústrednou postavou obalu je slovenská modelka Ewel a svojimi skúsenosťami, citom a okom k výsledku nemalou mierou prispel aj fotograf Hellmet.

Samotná nahrávka vznikala v Aténach, v štúdiách Grindhouse a Zero Gravity pod dohľadom Georgeho Bokosa, ktorý spolupracoval napríklad na posledných počinoch MELECHESH a GEORGE KOLLIAS.

Na albume sa predstavilo aj viacero hosťujúcich hudobníkov. EP „Lost In The Ryhope Wood“ nie je radovým albumom GALADRIEL. Avšak je to zberateľský kúsok, ktorý svojou kvalitou patrí k najsilnejším momentom tohto zoskupenia a mal by byť súčasťou každej doom metalovej zbierky!

Tlačová správa