IN FLAMES opustí basák Iwers, SHINING pracujú na živáku, SYMFOBIA zmenila bubeníka

Z IN FLAMES odchádza basák. SHINING nahrajú živák. SÓLSTAFIR majú nový klip a pracujú na novom albume. Slováci SYMFOBIA zmenili bubeníka, novým členom skupina sa stal 19-ročný talent.

in-flames-band-pic-2016

IN FLAMES opustí Peter Iwers

Basgitarista Peter Iwers z IN FLAMES oznámil, že po skončení aktuálneho turné odíde z kapely, aby sa mohol posunúť ďalej v hudobných a aj nehudobných dobrodružstvách. Peter Iwers pôsobil v skupine dlhé roky, prvý album, na ktorom sa objavil bola nahrávka „Colony“ z roku 1999.

Švédi SHINING chystajú live album. „Ako sa rok blíži ku svojmu koncu a my sa vydáme na finálnu oslavu dvadsiatich rokov SHINING, rozhodli sme sa konečne po rokoch a  neúspešných pokusoch nahrať live album. Preto budeme nahrávať všetky koncerty na nadchádzajúcom turné s TAAKE a SLEGEST,“ vyjadril na na facebookovej stránke kapely frontman Niklas Kvarforth.

Islanďania SÓLSTAFIR majú nový videoklip ku skladbe „Dagmál“, ktorá sa nachádza na ich aktuálnej radovke „Ótta“. Čelnovia skupiny sa v týchto dňoch sa nachádzajú v štúdiu Sundlaugin s producentami Birgir Birgirssonom (ALCEST, Sigur Rós) a Jaime Gomezom (GHOST, PARDISE LOST), kde pracujú na novom, v poradí siedmom albume. Pripravených majú 14 skladieb vrátane jedného coveru, ale v tejto chvíli ešte nevedia, koľko piesní skončí na nahrávke.

Slovenská skupina SYMFOBIA ohlásila zmenu vo svojej zostave. Na bubeníckej stoličke nahradil Vandyho iba 19-ročný talentovaný hudobník Vilo Putz z Nitry. Prezradila skupina v rozhovore, ktorý poskytla českému Sparku. S Vilom bude mať SYMFOBIA premiéru v piatok 2. decembra v Českých Budějoviciach, kde títo Nitrania zabojujú o priazeň v súťaži Spark Flesh Blood.