Ako sa nahrávali vokály na nový album SEPULTURY? Novinky hlási aj festival GOTHOOM alebo skupina VOLBEAT

SEPULTURA ponúka zábery zo štúdia. VOLBEAT, PRO-PAIN a GRAVE DIGGER s novými klipmi. Line-up festivalu GOTHOOM naďalej naberá na sile.

SEPULTURA

Derrick Green (SEPULTURA). Foto: Luss

SEPULTURA zverejnila ďalšie video zo zákulisia nahrávania ich nového albumu „Machine Messiah“, tentokrát zamerané na vokály. Album vyjde 13. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Producentskej úlohy sa zhostil Jens Bogren spolu s kapelou a nahrávalo sa v jeho Fascination Street Studios.

Dánska formácia VOLBEAT má vonku nový live videoklip ku skladbe „Seal the Deal“ z ich aktuálnej nahrávky „Seal the Deal & Let´s Boogie“. Klip sa natáčal na festivale FortaRock v Holandsku.

Festival GOTHOOM opäť rozšíril line-up pre svoj 8. ročník, ktorý sa uskutoční 20.7. – 22.7.2017. Viac info prezradili organizátori na stránke festivalu. „Sme radi, ak môžeme súpisku kapiel doplniť o niečo menej typické a tentokrát sa nám tá možnosť naskytla. Projekt NADER SADEK je dielom konceptuálneho umelca rovnakého mena a pod touto značkou sa v štúdiu i naživo už prestriedali súčasní i bývalí hudobníci z kapiel ako Cryptopsy, Death, Mayhem, Obscura, Beyond Creation, Cattle Decapitation, Morbid Angel či Vader. Potemnelý a atmosférický death metal prvej triedy predviedla partia okolo svojho egyptského iniciátora zatiaľ na dvoch nahrávkach a v živej verzii ju ozvláštňuje o veľmi originálnu vizuálnu prezentáciu. Máme sa na čo tešiť. Rovnako aj v prípade našich gréckych hostí z DEAD CONGREGATION. Jeden z najrenomovanejších súčasných predstaviteľov „rúhačského“ death metalu. Zlovestné melódie, surový zvuk, hyperrýchle klepanice striedané s pasážami ťahajúcimi sa ako najčernejšia smola – aj o tom je ich smrtiaci kov s potenciálom hypnotizovať poslucháča. Tento rok potešili EP-čkom „Sombre Doom“, na ktorom si ďalej razia svoju nekompromisnú cestu a na nej ich na chvíľu postretne aj publikum na Gothoome. Povedzme si, čo by to bol za Gothom bez jeho domovskej a organizátorskej kapely. Veru tak, ani tento rok nebudú chýbať DOOMAS. Kapela si našla stabilnú a fungujúcu zostavu, ktorá svoju zohratosť zdokonaľuje na početných koncertoch nie len doma, ale i v zahraničí, v kluboch aj na festivaloch. A je to vidieť i počuť. Profesionálne, no úprimné vystúpenie, to je to, čo od nich môžeme čakať a samozrejme dávku temného doomu, ktorému nechýbajú melódie. Po sérii dem a splitiek prišli k jednému albumu „Ideas“ a vďaka tomuto nechali veľkú stopu na slovenskej extrémne metalovej scéne 90-tych rokov. Neskôr sa na dlhšiu dobu odmlčali a teraz sú späť. O kom hovoríme? No samozrejme o našich DEHYDRATED. Po odmlke sú späť, s Draganom (ex-Depresy) za mikrofónom a šliape im to viac ako dobre. Príďte sa presvedčiť sami. NADER SADEK, DEAD CONGREGATION, DOOMAS a DEHYDRATED na GOTHOOME 2017!“

Hardcoristi PRO-PAIN sa prezentujú novým obrazovým materiálom k songu „Voice of Rebellion“ z eponymného a stále aktuálneho albumu.

Power metalisti GRAVE DIGGER natočili nový videoklip ku piesni „Healed by Metal“, pochádzajúcej z ich rovnomennej radovky, ktorá uzrie svetlo sveta 13. januára vďaka vydavateľstvu Napalm Records.