MACHINE HEAD ZVEREJNILI NÁZOV NOVÉHO ALBUMU

MACHINE HEAD prezradili názov nového albumu. LAMB OF GOD začali nahrávať nový album. Basák Rex Brown sa už zrejme nikdy nevráti do kapely DOWN. Spinefarm Records pripravujú špeciálne CD pri príležitosti 20. výročia ich vydavateľstva. DEEP PURPLE vydajú koncom júna DVD Phoenix Rising. Fíni AZAGHAL začali nahrávať nový album. Islanďania SOLSTAFIR sa upísali labelu Season of Mist.
Američania MACHINE HEAD prezradili názov očakávanej novinky, ktorá sa teda bude volať Unto the Locust. Nový materiál sa nahrával JingleTown Studios v americkom Oaklande. Ako je známe nový album vyjde koncom septembra prostredníctvom Roadrunner Records.

Ďalší američania LAMB OF GOD sa pobrali do štúdia, kde spoločne s producentom Joshom Wilburom začali nahrávať nový, zatiaľ bezmenný album. Novinka by sa mala dostať na pulty obchodov na konci tohto roka.

Jimmy Bower (DOWN) sa vyjadril pre server MetalChronicques.fr, že basák Rex Brown (ex – PANTERA) sa zrejme ku kapele DOWN už nepripojí. K DOWN sa pripojil na turné basák Patrick Bruders (CROWBAR), ktorý ostane členom kapely zrejme definitívne. Brown prekonal v roku 2009 pankreatídu. Brown momentálne pôsobí spoločne s Vinnym Appiceom (DIO, BLACK SABBATH, HEAVEN AND HELL) v projekte KILL DEVIL HILL.

Fínske vydavateľstvo Spinefarm Records bude oslavovať 20. výročie. Pri tejto príležitosti si vydavateľstvo v lete pozve kapely SHINING, MOONSORROW, SWALLOW THE SUN, FINNTROLL, MEDEA a ENSIFERUM, aby nahrali po jednej skladbe na pripravované výročné CD pracovne nazvané Spinefarm Allstars. Výberovka by mala vyjsť ešte tento rok.

Legendárna kapela DEEP PURPLE vydá 28. júna DVD Phoenix Rising, ktoré sa do obehu dostane vďaka labelu Eagle Rock Entertainment. DVD vyjde na DVD, Blu-ray a DVD/CD. Phoenix Rising bude okrem dvojhodinového koncertu a dokumentu obsahovať aj nikdy nevidené zábery z Japonska, ktoré predtým nevyšli ani na žiadnom Bootlegu.

Fíni AZAGHAL vstúpili do štúdia, kde začali pracovať na nasledovníkovi albumu Teraphim z roku 2009. Kapela prezradila, že zatiaľ má hotové tri songy, bližšie informácie zverejnené neboli.

Black metalisti z Islandu SOLSTAFIR sa upísali francúzskemu vydavateľstvu Season of Mist, ktoré by im malo vydať aj nový materiál.