KREATOR s novou skladbou, ktorá však nebude na chystanom albume. ENSLAVED opúšťa klávesák Larsen

DEEP PURPLE a KREATOR zverejnili nové skladby. IMMOLATION sa hlásia späť s novým albumom. Z ENSLAVED odchádza klávesák. David Vincent a Tim Yeung spojili sily pod hlavičkou I AM MORBID. Novinky hlásia aj DARKEST HOUR, FATES WARNING a PEORTH.

KREATOR

Thrasheri KREATOR zverejnili novú skladbu „Earth Under the Sword“ (vypočuť si ju môžete TU), ktorá sa však neobjaví na novom albume „Gods of Violence“ (vychádza 27. januára u Nuclear Blast), ale bude súčasťou vinylovej Decibel Flexi Series.

Klávesák Herbrand Larsen z formácie ENSLAVED oznámil, že po 13. rokoch opúšťa rady tejto kapely. Podľa vyjadrení ide čisto o jeho rozhodnutie, žiadna zlá krv tam nie je a rozchádzajú sa ako kamaráti.

Death metalisti IMMOLATION vydajú 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records novú štúdiovku s názvom „Atonement“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe skladby „Destructive Currents“. Produkcie sa chopil opäť Paul Orofino, o mix a mastering sa postaral Zack Ohren a artwork vznikol vďaka spolupráci Pär Olofssona a Zbigniewa Bielaka.

Veteráni DEEP PURPLE zverejnili lyric video k novej skladbe „Time for Bedlam“, pochádzajúcej z ich novej radovky „InFinite“, ktorá vyjde 7. apríla u earMUSIC.

Bývalí členovia MORBID ANGEL David Vincent a Tim Yeung spojily sily pod hlavičkou I AM MORBID. Zostavu dopĺňajú gitaristi Bill Hudson (CIRCLE II CIRCLE, TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA) a Ira Black (METAL CHURCH, LIZZY BORDEN). Kapela bude hrať materiál z albumov „Altars of Madness“ (1989), „Blessed Are the Sick“ (1991), „Covenant“ (1993) a „Domination“ (1995). Potvrdené sú zatiaľ dva jarné koncerty v Brazílii, ďalšie termíny budú oznámené čoskoro.

Americká formácia DARKEST HOUR vydá 10. marca prostredníctvom Southern Lord Recordings nový album „Godless Prophets & The Migrant Flora“, ktorého vznik bol podporený cez crowdfundingovú kampaň.

Prog metalisti FATES WARNING majú nový videoklip ku piesni „SOS“ z ich aktuálneho albumu „Theories of Flight“.

Domáca melodic death metalová formácia PEORTH zverejnila novú skladbu „Personal Hell“ ako ochutnávku pre nadchádzajúci počin, ktorý má kapela v úmysle dokončiť a vydať v priebehu roka 2017. Ten bude nástupcom posledného albumu „Escape to Prison“ z roku 2009.