Festival Gothoom odhalil nový areál. Novinky hlásia aj PAIN OF SALVATION a ENDLESS MAIN

Festival GOTHOOM zverejnil miesto konania ďalšieho ročníka. PAIN OF SALVATION s novým klipom. ENDLESS MAIN sa dohodli na spolupráci so Slovak Metal Army. BODY COUNT vydajú nový album.

Nový areál Gothoomu

Po dvoch ročníkoch festivalu GOTHOOM v Ostrom Grúni museli jeho organizátori opäť riešiť otázku nového areálu. A tá sa našťastie aj vyriešila. „Ako bolo prisľúbené, s príchodom nového roka prichádza aj oznámenie nového miesta konania. Zvyknutých na polená pod nohami nás neprekvapilo, že sme sa museli opäť poohliadnuť po novom kuse zeme, na ktorom sa zídeme na našom malom slovenskom metalovom sviatku. Náš zámer robiť festival na strednom Slovensku, aby k nemu mali všetci blízko sme dodržali a Gothoom sa v roku 2017 bude konať v Revištskom Podzámčí. V areáli Drevenice Revište, pri Hrone, len 4 kilometre od Žarnovice, pod hradom Revište, v objatí krásnej prírody a čo by kameňom dohodil od diaľnice. Krásne prostredie a bezproblémová dostupnosť pre všetkých. Už sa nevieme dočkať, kedy sa náš nový areál zaplní nedočkavými fanúšikmi poriadneho metalu a spoločne si užijeme skvelú atmosféru, ktorá sa s Gothoomom už tradične sťahuje z miesta na miesto,“ uviedol na facebookovej stránke festivalu hlavný organizátor Peter Beťko. Okrem tejto dôležitej informácie ešte pripomenieme, že aj line-up festivalu je opäť bohatší o ďalšie mená. „Od našich západných susedov príde spolok, ktorých vplyv na svoju tvorbu spomínajú mnohé svetové kapely a ktorý v budúcom roku oslávi 30. výročie svojej existencie. Samozrejme, nemôže ísť o nikoho iného, ako o ROOT. Pod taktovkou charizmatického frontmana Big Bossa sa kapela na novom albume rozhodla znovu oprášiť rozprávanie príbehu Kärgeräs a dokazujú, že bez ohľadu na to, koľko albumov majú za sebou, dokážu stále priniesť zaujímavý a pútavý materiál. O silnej atmosfére živých vystúpení sa nemusíme ani baviť. Na chladné severské bojiská nás zavedú fínski WOLFHEART. Ich melodický death metal je masívny, hutný a veľmi často rovnako majestátny ako pohľad na divokého vlka v zasneženej prírode. Nechýbajú ani momenty pripomínajúce domovskú krajinu a výrazné kontrasty medzi melanchóliou a pomerne nekompromisným smrtiacim kovom. Silné melódie a zvuková stena sa budú niesť festivalom a publikum nemá šancu ostať nehybné. Zo severu späť na blízky západ. Páni z kapely PANYCHIDA vydali tento rok už svoj štvrtý album a zaraďujú sa pomaly ale iste k stáliciam českej scény. Ich mix black metalu s pohanskými prvkami a klasickejším melodickým metalom je viac ako príťažlivý a môžeme sa tešiť na jeho silu v živom podaní. ROOT, WOLFHEART a PANYCHIDA na GOTHOOME 2017!“

Švédski prog metalisti PAIN OF SALVATION natočili nový videoklip ku skladbe „Reasons“, pochádzajúcej z ich chystanej radovky „In the Passing Light of Day“, ktorá vyjde 13. januára prostredníctvom InsideOut Music.

ENDLESS MAIN a Slovak Metal Army sa dohodli na spolupráci pre vydanie nového albumu kapely „II“. Zvolenská skupina ENDLESS MAIN existuje od roku 2007 a na slovenskej scéne vôbec nepatrí medzi nováčikov. Má za sebou niekoľko nahrávok a množstvo koncertov, avšak po niekoľkoročnej tichšej ére opäť udiera na tamtamy scény a v roku 2017 tak bude vydaný nový album s deviatimi piesňami. Ten je štýlovo ladený do kompozične vyspelého power/thrash metalu s výraznými prvkami symfonického metalu. ENDLESS MAIN svoju novinku nahrali pod patronátom vlastného gitaristu Matúša v štúdiu SPK Audio, kde sa 9-skladbový materiál aj mixoval. O jeho finálny mastering sa však postarajú chlapci z ANDRE MATOS BAND v Brazílii. Obal albumu „II“ pochádza z dielne uznávanej gréckej maliarky. Slovak Metal Army sa už teraz teší na podporu kapely ENDLESS MAIN. Všetky ďalšie informácie budú zverejnené priebežne prostredníctvom SMA aj kanálov samotnej kapely ENDLESS MAIN. – Tlačová správa

Rap metalová formácia BODY COUNT vydá v marci prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový štúdiový album „Bloodlust“. Frontman Ice-T zverejnil na svojom twitteri video zo zákulisa natáčania videoklipu ku skladbe „No Lives Matter“. Pozrieť si ho môžete na TOMTO ODKAZE.