KATAKLYSM A ORPHANED LAND PRACUJÚ NA VÝROČNÝCH DVD

KATAKLYSM chystajú nový singel a DVD. ORPHANED LAND zverejnili trailer ku chystanému DVD. ISC VORTEX zverejnil novú skladbu. NIGHTRAGE prezradili podrobnosti o novom albume. Nóri LEPROUS zverejnili artwork nového albumu.
Kanaďania KATAKLYSM nahrali singel The Iron Will. Singel sa bude mixovať na jeseň pod vedením Tuea Madsena (THE HAUNTED, BEHEMOTH, MNEMIC). Singel by mal vyjsť mesiac pred vydaním DVD The Iron Will: 20 Years Determined, ktoré by sa malo dostať na pulty obchodov niekedy na jar 2012.

Izraelčania ORPHANED LAND zverejnili video trailer pred vydaním DVD. Trailer pred DVD dostal názov The Road To Or Shalem, ale zrejme by sa tak malo volať celé DVD. Na DVD sa objaví koncert z decembra 2010, ktorý sa uskutočnil v izraelskom Tel Avive. Na koncerte sa spoločne s ORPHANED LAND predstavilo viacero zaujímavých hostí ako napríklad Steven Wilson (PORCUPINE TREE), Greg MacKintosh (PARADISE LOST) alebo izraelská speváčka Yehuda Poliker. DVD vyjde pri príležitosti 20. výročia kapely. Presný dátum vydania tohto nepochybne zaujímavého disku zatiaľ nie je známy.

ISC VORTEX zverejnil novú skladbu na Youtube, ktorú nájdete pod novinkami. Ide o promo verziu skladby The Blackmobile, ktorá sa bude nachádzať na pripravovanom albume Storm Seeker, ktorý vyjde 22. augusta prostredníctvom Century Media Records.

NIGHTRAGE prezradili názov piateho albumu, ktorý sa bude volať Insidious a 26. septembra vyjde pod hlavičkou Lifeforce Records. Na novom albume nájdete viacerých hostí. Gus G. (FIREWIND, OZZY OSBOURNE), Tomas S. Englund (EVERGREY), Apollo Papathanasio (FIREWIND, SPIRITUAL BEGGARS) a John K (BIOMECHANICAL). Insidious bude obsahovať 15 nových skladieb.

Nórska progresívno-avantgardná kapela LEPROUS sa upísala labelu InsideOut Music, ktorý im vydá aj novinku Bilateral. Presný dátum vydania tretieho albumu zatiaľ známy nie je, ale pod dnešnými novinkami nájdete artwork k tejto nahrávke, ktorý namaľoval Jeff Jordan.