Štart nového týždňa s novinkami z táborov METALLICA, SLIPKNOT, ACCEPT a ďalších

Pozrite si vystúpenie METALLICY v BBC Radio 1. SLIPKNOT zverejnili fanúšikovský videoklip. ACCEPT ponúkajú ukážku z nového DVD. SUICIDE SILENCE a DARKEST HOUR zas nové skladby. Novinky hlásia aj slovenské formácie STERCORE a THORWALD.

METALLICA

V novembri minulého roka nahrávala METALLICA vôbec po prvýkrát svoju session v rádiu BBC, v známych Maida Vale Studios. Nižšie nájdete kompletný záznam z tejto udalosti vrátane rozhovorov s Jamesom Hetfieldom a Larsom Ulrichom.

V auguste minulého roka vyzvali SLIPKNOT fanúšikov na koncerte v Colorade, aby nahrávali kapelu počas songu „Before I Forget“ a finálny výsledok si môžete pozrieť v nižšie priloženom videu.

Veteráni ACCEPT ponúkajú ďalšiu ukážku z nového DVD „Restless and Live“, tentokrát v podobe skladby „Fast As a Shark“. Spomínané DVD uzrie svetlo sveta 13. januára vďaka Nuclear Blast Records.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE zverejnili novú skladbu s názvom „Doris“, pochádzajúcu z ich novej radovky „Suicide Silence“, ktorá vyjde 24. februára prostrednctvom Nuclear Blast Entertainment.

Metalcoristi DARKEST HOUR vypustili do sveta novú pieseň „Timeless Numbers“ z ich chystanej novinky „Godless Prophets & The Migrant Flora“. Tá vyjde 10. marca prostredníctvom vydavateľstva Southern Lord Recordings.

Na začiatku roku 2017 vstupuje do komunity Slovak Metal Army aj deathcore formácia STERCORE z Prievidze. Táto priamočiara a úderná banda má za sebou niekoľko nahrávok a okupáciu významných Európskych pódií s kapelami zvučných mien. V tejto dobe STERCORE pripravujú materiál pre nový album „Eternal Sunlight“, ktorý bude vydaný vo formáte 10“LP s CD prílohou ako špeciálny balík pre najvernejších vyznavačov tohoto úderného hudobného žánru. STERCORE nepatria k žiadnym nováčikom a ich nové skladby sú plné energie a tlaku na ušné bubienky. Album „Eternal Sunlight“ môžete očakávať na prelome apríla a mája 2017. – Tlačová správa

Grindcoroví Košičania THORWALD vydávajú svoj posledný album „Kolízie systému“ na LP v počte 40 ks, o ktoré sa postaral Adrik (punkgen.sk). Vydanie sa kus posunulo, pretože Adrik bol mimo republiky, no v týchto dňoch už je LP na svete. Predáva sa za 12 €, čo akurát pokryje náklady, ktoré do toho boli investované. Záujem je vraj veľký, tak sa rozmýšľa aj nad alternatívou – CD, ale to boli radi, keby sa toho niekto ujal, pretože sami sa tým už nechcú zaťažovať, keďže sa chalani pustili do nahrávania novinky, ktorá už aj momentálne nahratá a čaká sa len na mix a mastering. Jedná sa o 5 nových skladieb, plus jeden cover od MOTÖRHEAD. Celková dĺžka je niečo okolo 12min., čiže z toho vznikne buď nejaké mini cd (EP?), alebo by aj radi šli do nejakého splitka. Cover vyjde v najbližších dňoch u amerických The Hills Are Dead Rec., ako kompilácia „Tribute To MOTÖRHEAD „Aces Of Grind“ (TU) – U Košičanov sa začína opäť kuť poriadny grindcore, nám už len ostáva čakať a tešiť sa na ďalšiu záplavu dravých jázd! – Tlačová správa

LP THORWALD