Legendárny bubeník AC/DC mieri na Slovensko: Phil Rudd sa predstaví až v troch mestách!

Bubeník Phil Rudd označovaný pre svoj sound fanúšikmi, ale aj odbornou verejnosťou, za „dušu a srdce“ kapely AC/DC odštartuje so svojou skupinou na konci marca Head Job European Tour 2017. V rámci neho navštívi aj Slovensko, kde odohrá tri koncerty.

Phil Rudd Head Job European Tour 2017

Utorok 16.5.2017, Bratislava – Rock Café
Štvrtok 18.5.2017, Žilina – Event House
Piatok 19.5.2017, Prešov – PKO Prešov – Čierny orol

V momente, kedy sa fakticky originálna zostava AC/DC rozpadla a nie je isté, či ešte vôbec vystúpi, zahrá Phil Rudd so svojou partiou naživo všetky slávne hity AC/DC v kombinácii s vlastnou tvorbou, čo je prísľubom unikátneho zážitku.

Phil Rudd zavíta do troch slovenských miest

V rokoch 1975 až 2014 bol bubeník Phil Rudd základným stavebným kameňom austrálskej formácie a je považovaný za rock´n´rollovú modlu a zhmotnenie klasického príbehu o mladom muzikantovi, ktorý to dotiahol až na úplný vrchol svetovej hudobnej scény. Nedávno vydal svoj prvý sólový album Head Job s Allanom Badgerom a Geoffreym Martinom. „Pravdupovediac, nedá sa ani vysloviť, aký som na tú platňu hrdý. Je to proste pecka! Moji spoluhráči odviedli fantastickú robotu a bicie nemajú chybu,“ podelil sa charizmatický bubeník s fanúšikmi o radosť z novinky. Armáda skalných fanúšikov skupiny vrátane renomovaných hudobných novinárov dokonca zaviedla tzv. „Rudd Factor“, čiže akýsi hodnotiaci štandard, ktorý Phil Rudd svojim štýlom hry na bicie a prínosom do kapely AC/DC nastavil.

A čo hovoria o Philovi kolegovia z branže? „Je mojim absolútnym vzorom a hrdinom. Hoci znie rytmika AC/DC jednoducho, bolo pre mňa vždy ťažké zahrať ako Phil Rudd,“ hovorí Christoph Schneider z RAMMSTEIN. Basák AC/DC Cliff Williams dokonca uviedol, že už ďalej nechce v kapele pokračovať, pretože postráda jeho štýl a spevák Brian Johnson doplnil: „Nedá sa nájsť solidnejší bubeník a človek, ako je on.“

Phil Rudd

Životnou skúškou boli pre legendárneho bubeníka súdne ťahanice vzťahujúce sa na obvinenia z prípravy vraždy a prechovávania drog, ktoré vyhral. Na túto etapu nerád spomína. „Dni môjho životného pekla sú spočítané. Do budúcna pozerám s optimizmom, poctivo navštevujem psychiatra, svojim deťom som bližšie ako kedykoľvek pred tým, ale tvrdá muzika? Tá ma nikdy neomrzí. A s autami je to rovnaké,“ uistil verejnosť a fanúšikov majiteľ tiež veľkého vozového parku, ktorého výstavou vyzbieral 3 000 000 dolárov, ktoré putovali na pomoc obetiam zemetrasenia na Novom Zélande.

Lístky na koncerty nájdete na TOMTO ODKAZE.