Ďalšie zaujímavé turné, ktoré mieri do Viedne: Tešte sa na megakoncert AVENGED SEVENFOLD a DISTURBED

Od úvodu roka je americká kapela AVENGED SEVENFOLD na dlhom európskom turné spolu s formáciami DISTURBED a CHEVELLE. Vo februári zavíta táto zostava aj do Viedne.

AVENGED SEVENFOLD (Usa) – metal
DISTURBED (Usa) – alternative metal
CHEVELLE (Usa) – rock

Štvrtok 23.2.2017, Viedeň – Wiener Stadthalle

AVENGED SEVENFOLD majú veľa fanúšikov aj v Európe, o čom svedčí dlhé európske turné, na ktoré sa skupina vydala spoločne s krajanmi DISTURBED a CHEVELLE.

AVENGED SEVENFOLD počas koncertu v Glasgowe. Foto: Rafa Alcantara

Poďme si troška predstaviť jednotlivé formácie, ktoré odohrajú najbližší koncert ku Slovensku vo viedeňskej Wiener Stadthalle. Kapela AVENGED SEVENFOLD vznikla v roku 1999 v  Kalifornii. Založili ju M. Shadows, Zacky Vengeance, The Rev a Matt Wendt. Následne každý člen kapely prijal pseudonym – prezývku zo strednej školy. Pred uvedením ich debutového albumu skupina nahrala v roku 1999 a 2000 dve demá. Keď vyšiel album „Sounding the Seventh Trumpet“, členovia kapely boli ešte na strednej škole a mali 18 rokov. Ich debut bol prijatý priaznivo, kapela si v roku 2004 na Take Action Tour zahrala so skupina ako MUSHROOMHEAD a SHADOWS FALL.  Popularita formácie šla prudko hore a stala sa svetovo uznávanou kapelou. V roku 200í zasiahla fanúšikov nepríjemná správa o úmrtí bubeníka známeho pod prezývkou The Rev. Na jeho miesto na chvíľu zasadal legendárny Mike Portnoy (ex-DREAM THEATER). V súčasnosti kapela hrá v zostave M. Shadows (Matthew Charles Sanders) — spev, Synyster Gates (Brian Elwin Haner) — hlavná gitara, vokály, Zacky Vengeance (Zachary James Baker) — sprievodná gitara, vokály, Johnny Christ (Jonathan Seward) — basgitara, Brooks Wackerman — bicie. AVENGED SEVENFOLD majú na svojom konte sedem štúdiových albumov, na aktuálnom turné propagujú vlaňajší s názvom „The Stage“.

Metalovým fanúšikom skupinu DISTURBED z Chicaga netreba nijako zvlášť predstavovať. Terajšiu zostavu tvoria David Draiman (spevák), Dan Donegan (gitarista), John Moyer (basgitarista) a Mike Wengren (bubeník). DISTURBED vydali už šesť štúdiových albumov, pričom okrem debutového CD sa všetky ostatné dostali na vrchol americkej hitparády Billboard 200. V súčasnosti ide o jednu z najúspešnejších metalových skupín, ktorá predala viac ako 10 miliónov platní po celom svete. Na turné budú DISTURBED propagovať najmä avoj aktuálny počin, ktorý bol veľmi dobre prijatý nielen fanúšikmi, ale aj kritikmi „Immortalized“.

Treťou kapelou do partie budú ďalší Američania CHEVELLE, ktorí hrajú alternatívny metal a vznikli v roku 1995. Kapela  predala v USA viac ako 1 milión albumov. Ich prvá nahrávka „Point #1“ bola vydaná cez malé vydavateľstvo Squint Entertainment. Druhý album „Wonder What’s Next“  bol certifikovaný platinovou platňou cez RIAA po debute na 14. mieste v rebríčku Billboard 200. Tretí album „This Type of Thinking (Could Do Us In)“ obsadil 8. miesto v rebríčku Billboard 200 a získal zlatú platňu. Ich aktuálny album „The North Corridor“ je už ôsmym v poradí.

Plagát k európskemu turné AVENGED SEVENFOLD