Haemorrhage – Hospital Carnage

Dlhých päť rokov sme museli čakať na ďalšie chorobné dielo od španielskych patológov a rezníkov HAEMORRHAGE. Pravdou je, že od roku 1998 vydávali štúdiové albumy vždy so štvorročným odstupom, no teraz bola pauza medzi jednotlivými albumami najdlhšou v histórii kapely. Pätica hudobníkov však nezaháľa ani počas dlhších páuz medzi štúdiovými albumami, pretože vtedy sa venuje koncertovaniu a vydávaniu rôznych splitiek.
Ako napovedá názov nového albumu Hospital Carnage, pitvať, rezať a hrabať vo vnútornostiach sa tentokrát bude v nemocnici. Novinka ponúka 15 nechutných a zvrátených skladieb v šate HAEMORRHAGE. Horkokrvní Španieli použili aj na novom albume všetok svoj zmysel pre zvrátenosť a ponúkajú úžasnú extrménu jazdu na pitevnom stole. Nielen na novinke, ale aj pri predošlých albumoch sme nikdy nemohli čakať nejaké výrazné muzikantské umenie, vždy išlo o svojskú a zvrátenú extra brutálnu zábavu. Ako býva zvykom stopáž skladieb je v priemere okolo dvoch minút, no práve na novinke Hospital Carnage mám pocit, že najmä v dlhších skladbách sa prezentujú členovia kapely, ako zručnejší muzikanti. Na mysli mám najmä gitaorvé sóla v skladbách 911 (Emergency Slaughter) alebo Necronatology. Ťažko je vybrať najlepšie záseky na novinke, pretože Hospital Carnage beriem ako zvrátený celok, ktorý sa veľmi dobre počúva. Prím hrajú najmä bicie, ktoré určujú tempo a prechody. Okrem bicích dominuje nahrávke, vlastne ako vždy, zvrátený goregrindový vokál. Tí, čo podobný štýl hudby nepočúvajú, sa budú čudovať, ale aj napriek tomu, že texty HAEMORRHAGE sú zvrátené, niektoré hudobné pasáže znejú veľmi veselo. Milovníci extrémnej hudby určite vedia, o čom píšem. A práve kvôli tejto „skrytej“ veselosti“ mám rád aj extrémnejšie žánre.

Celý album ponúka všetko, po čom fanúšik extrémnej hudby túži. Od začiatku si ho obľúbite a obzvlásť skladby Traumageddon, Amputation Protocol, 911 (Emergency Slaughter), Doctors of Malpractice, španielsky odspievanú Ingresso Cadaver alebo Necronatology, ktorá sa končí detským plačom. Niektorým skladbám nechýbajú ani hovorené intrá, rôzne zvuky a Lugubrious nezabudol ani na svoje hrdeľné pazvuky. Myslím si, že tých 5 rokov sa naozaj oplatilo čakať.

Milovníci HAEMORRHAGE a všemožných odnoží grindu si určite prídu na svoje, pretože HAEMORRHAGE sú špičkou vo svojom žánri a dovolím si tvrdiť, že sú aj nekorunovanými kráľmi hudobnej patológie. Pravdou však je, že do doktorských rúk HAEMORRHAGE by som sa dostať nechcel, no do ich hudobných sfér som sa ponoril už veľmi dávno a vôbec to neľutujem. Hospital Carnage je ďalšou skvelou nahrávkou, ktorá poteší každé jedno zvrátené srdce.

Žáner: Goregrind
Krajina pôvodu: Španielsko
Vydavateľstvo: Relapse Records
Dátum vydania: 24.5.2011
Web: http://www.haemorrhage.es/
Zostava:
Lugubrious – vokály
Luisma – gitara, doprovodné vokály
Ana Belen de Lopez – gitara
Ramón Checa – basgitara
Daniel Rojas López – bicie
Diskografia:
Emetic Cult – 1995
Grume – 1997
Anatomical Inferno – 1998
Morgue Sweet Home – 2002
Apology For Pathology – 2006
Hospital Carnage – 2011
Tracklist:
Open Heart Butchery (3:07)
Traumageddon (1:54)
Resuscitation Manoeuvres (1:48)
Flesh-Devourning Pandemia (1:48)
Fomite Fetish (1:36)
Amputation Protocol (2:31)
911 (Emergency Slaughter) (2:51)
Doctors of Malpractice (1:51)
Tumour Donor (1:56)
Hospital Thieves (2:21)
Splatter Nurse (1:47)
Hypochondriac (3:30)
Ingreso Cadaver (2:37)
Necronatology (4:46)
Intravenous Molestation of Obstructionist Arteries (O-Pus VI) (0:55)
Definitíva:
Rezba, pitvanie a hrabanie sa vo vnútornostiach
prebieha tentokrát v nemocnici. Ďalší extra brutálny
 nášup v podaní španielskych HAEMORRHAGE
 je dokonalým extrémnym dielom, ktoré ponúkne
fanúšikovi žánru to, po čom túži. HAEMORRHAGE
sú jednoducho vlajkovou loďou extrémnej hudby a dokazujú to aj novým albumom.

Autor: Stillborn

Hodnotenie autora: 8 / 10

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla