Záplava čerstvých informácií: DIMMU BORGIR, OPETH, LOCK UP, SAMAEL, ALICE IN CHAINS a ďalší

DIMMU BORGIR na novom albume s komorným zborom. OPETH zverejnili nový klip. LOCK UP novú skladbu. SAMAEL u Napalm Records. Novinky majú aj ALICE IN CHAINS, STONE SOUR, DEBUSTROL majú nový videoklip a LOOKING FOR AN ANSWER.

DIMMU BORGIR

Nórska formácia DIMMU BORGIR si najala na nový album nórsky komorný zbor Schola Cantorum. Nová a zatiaľ nepomenovaná štúdiovka vyjde v priebehu roka prostredníctvom Nuclear Blast Records.

DIMMU BORGIR s komorným zborom

Prog metalisti OPETH natočili nový videoklip ku skladbe „Era“ z ich aktuálneho albumu „Sorceress“. Videoklip je ladený umelecky. Podľa slov Mikaela Akerfeldta funguje video skvele, lyricky, hudobne a emocionálne. Veď posúďte sami.

Hviezdne obsadená grindcorová smečka LOCK UP zverejnila novú skladbu s názvom „Desolation Architect“ z ich chystanej radovky „Demonization“, ktorá vyjde 10. marca prostredníctvom vydavateľstva Listenable.

Švajčiarska formácia SAMAEL podpísala celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. Kapela zároveň pracuje na novom albume, ktorý vyjde ešte v priebehu tohto roka.

Členovia ALICE IN CHAINS sú zavretí v štúdiu, kde pracujú na nástupcovi ich zatiaľ poslednej nahrávky „The Devil Put Dinosaurs Here“ z roku 2013.

Američania STONE SOUR oznámili, že ich nový album sa bude volať „Hydrograd“ a vyjsť by mal v lete prostrednítctvom Roadrunner Records.

Českí thrasheri DEBUSTROL majú nový videoklip k songu „Hlavně ne o lásce“ z ich aktuálnej dosky „Válka“.

Grinderi LOOKING FOR AN ANSWER zo Španielska vydajú 28. apríla prostredníctvom Willowtip Records nový album „Dios Carne“. Z neho si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „La Carne del Leviatán“.