O SABATON natočili krátky dokument. Jack Owen prichádza do SIX FEET UNDER

Dokument o koncerte SABATON v Moskve. SIX FEET UNDER s novým gitaristom. ENSIFERUM pracujú na siedmom štúdiovom albume. VIXEN myslia reunion vážne.

SABATON

Ruský časopis Classic Rock nahral 15-minútový dokument o vystúpení skupiny SABATON v Moskve, ktoré sa uskutočnilo ešte vlani v decembri. Dokument režírovala Inna Ford a okrem záberov z koncertu obsahuje aj rozhovor s Joakimom Brodénom.

Veľmi zaujímavú posilu získala do svojich radov skupina SIX FEET UNDER. Do kapely prichádza legendárny gitarista a bývalý člen CANNIBAL CORPSE a DEICIDE Jack Owen. „Jack a ja sme začali hovoriť o spojení síl pred pár mesiacmi po jeho odchode z predchádzajúcej kapely,“ povedal Chris Barnes, frontman SIX FEET UNDER a pokračoval: „Bude úžasné opäť po 22 rokoch spolupracovať s Jackom.  Pripojí sa ku nám už na turné k novému albumu a pokračovať bude v kapele aj potom.“

Fíni ENSIFERUM sa odobrali do štúdia Astia v meste Lappeenranta, kde začali nahrávať demo verzie piesní pre nový album. Siedma štúdiovka by im mala vyjsť v septembri pod krídlami labelu Metal Blade. O produkciu zatiaľ bezmennej novinky sa postará Anssi Kippo (CHILDREN OF BODOM, IMPALED NAZARENE, ENTWINE).

Legendárna formácia VIXEN po troch rokoch od oznámenia reunionu, začala pracovať na nových skladbách. „Máme veľa ukážok, ktoré sme nahrali, ale ešte nie je správny čas na ich zverejnenie. Všetci máme svoje súkromné životy, takže medzi živými hraniami sa všetci vraciame do svojich domovov, čo je všade možne. Zažijeme veľa zábavy, pretože robíme veci, ktoré milujeme,“ vyjadrila sa bubeníčka Roxy Petrucci pre Totally Driven Radio. VIXEN majú podľa jej ďalších slov v pláne odohrať v lete množstvo koncertov.