Na úvod týždňa hlásia čerstvé informácie DIMMU BORGIR, ARCH ENEMY, IN FLAMES a BRUTE

DIMMU BORGIR ponúkajú trailer k ich novému DVD. ARCH ENEMY zverejnili ukážku z nového DVD. IN FLAMES s novým lyric videom. STONE SOUR prezradili dátum vydania nového albumu. Novinka BRUTE napokon vyjde už v marci. WOLFRAM vydávajú album coverov.

DIMMU BORGIR

Nórski symphonic black metalisti DIMMU BORGIR vypustili trailer k ich novému DVD „Forces of the Northern Night“, ktoré uzrie svetlo sveta 28. apríla vďaka Nuclear Blast Records. DVD bude obsahovať koncert z Osla za doprovodu nórskeho symfonického orchestra a záznam vystúpenia z Wacken Open Air z roku 2012, kde  hrali spolu s českým národným symfonickým orchestrom.

Melodic death metalová formácia ARCH ENEMY vypustila ukážku z ich nového DVD „As the Stages Burn“ v podobe skladby „Nemesis“. Materiál sa nahrával minulý rok v lete počas koncertu na festivale Wacken. DVD vychádza 31. marca prostredníctvom Century Media Records.

Švédska kapela IN FLAMES zverejnila nové lyric video ku skladbe „Here Until Forever“ z ich aktuálnej štúdiovky „Battles“. Spevák Anders Fridén prezradil, že pieseň bola napísaná pre jeho osemročného syna.

Američania STONE SOUR oznámili, že ich nový album „Hydrograd“ vyjde v júni prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records. Novinka sa nahrávala v Sphere Studios v severnom Hollywoode s producentom Jay Rustonom.

Známa domáca brutálna úderka BRUTE mala pôvodne svojim novým materiálom rozbíjať steny bytov svojich fanúšikov. Najviac sme zosmutneli pri správe, že na „Henchmen“ si musíme počkať až do konca roka. To sa však nepáčilo ani nám v SMA a preto sa nám spolu so Stevem podarilo materiál z Indonézie prevziať späť a ponechať ho na domácom trhu! Nový album  „Henchmen“ je už teda v lisovni a v polovici narca ho môžete mať na stoloch aj vy doma. Už teraz môžete poslať svoju pred-objednávku aj s počtom kusov na shop@slovakmetalarmy.sk . Steve a jeho parta nahrala album, ktorý je na scéne túžobne očakávaný a sám ho predstavuje týmito slovami: „„Henchmen“ je zrejme zatiaľ vrchol našej tvorby. Je prepracovaný, tvrdý, pestrý, rýchly, brutálny a atmosféru dopĺňa aj občasná melodika. Každý song je iný. Album začal vznikať už pred vydaním „Pillory“. Aj napriek tomu ho ja osobne počúvam každý deň a neviem sa ho nabažiť. Som veľmi spokojný. Každým posluchom ma baví viac a nachádzam stále niečo nové. Nenudí ma. Verím, že budete spokojní. Je v tom kus života, duša a hlavne srdce. Proste technický death metal s prvkami US brutal školy 90. rokov, zmiešaný európskym DM štýlom.“ Nový album BRUTE vychádza na klasickom CD formáte a súbežne s ním budú k dispozícii aj tričká a čapice. Steve po dlhej dobe do kapely získal aj nového bubeníka. – Tlačová správa

Právě vychází nové album kapely WOLFRAM „Covers II: Inspirace“, na kterém najdete „covery“ písní českých kapel. „Tyhle písně jsem poslouchal a jejichž alba a singly jsem si (tenkrát ještě převážně na „deskách“) kupoval, které se mi líbili a které mě ovlivnili, když jsem byl ještě mlád…. Jedná se zhruba o období druhé poloviny let sedmdesátých a osmdesátá léta, i když najde se i song starší,” prozradil o albu Roman Krokus Kříž. Více informací na www.wolfram.zde.cz. – Tlačová správa