„Happy“ metalisti FREEDOM CALL dvakrát na Slovensku. Spolu s nimi aj ďalšie dve kapely

Už dlhšie je známe, že na Slovensko opäť zamieria nemeckí rozdávači dobrej nálady FREEDOM CALL. Aktuálne sme spoznali aj kapely, ktoré si s nimi zahrajú v Bratislave a Košiciach.

FREEDOM CALL (Ger) – happy metal
DRAGONY (Aut) – melodic power metal
RAVENCLAW (Sk – Košice) – melodic power metal

Nedeľa 19.3.2017, Košice – Collosseum
Sobota 1.4.2017, Bratislava – Babylon

V novembri 2016 vydali FREEDOM CALL aktuálny album „Master of Light“, ktorý je opäť nabitý pozitívnou energiou a na jar vyráža štvorica nemeckých hudobníkov na turné, ktoré neminie ani Slovensko. Agentúra EPG usporiada ich koncerty v košickom Collosseu (19.3.2017) a v bratislavskom Babylone (1.4.2017).

Slováci sa môžu opäť zabaviť na hudbe tejto nemeckej bandy. Na oboch koncertoch zaznejú okrem nových skladieb aj časom preverené pecky z ich doterajšej tvorby.

V úlohe prvej predkapely sa predstavia rakúski symfonickí power metalisti DRAGONY. Kapela vznikla v roku 200ý vo Viedni a ich melodický metal je ovplyvnený skupinami ako HAMMERFALL, RHAPSODY OF FIRE alebo EDGUY. Počas desaťročnej kariéry skupina vydala dva dlhohrajúce albumy a hrala spolu s takými menami ako SONATA ARCTICA, BLIND GUARDIAN alebo POWERWOLF. Po nedávnom turné s GAMMA RAY mieria aj na veľké festivaly ako Nova Rock. DRAGONY oslavujú v roku 2017 10. výročie a pri tejto príležitosti prichystali pre seba a fanúšikov darček v podobe mini albumu „Lords of the Hunt“.

Treťou skupinou, ktorá sa predstaví v Košiciach a Bratislave sú domáci melodickí power metalisti RAVENCLAW. Kapela má za sebou množstvo koncertov doma i v zahraničí. Naposledy sa predstavila vlani na jeseň v Hamburgu po boku MASTERPLAN. Pätica hudobníkov zahrá skladby z aktuálneho EP „Presage“, ale istotne dôjde aj známe piesni z doteraz ich jediného albumu „Welcome to the Ravenland“.

Vstupenky na košický koncert sa predávajú v sieti Ticketportal za 15 eur a na bratislavský za 16 eur.

Plagát k obom slovenským zastávkam FREEDOM CALL