Vyšla ďalšia svetová kompilácia The Metal Music GlobAlliance Compilation aj s RAVENCLAW a EUFORY

Vo svete sú tisíce a tisíce kapiel, ale iba 18 z nich sa môže pochválit účasťou na druhom kompilačnom CD „The Metal Music GlobAlliance Compilation Vol.2“. Jeho súčasťou sú aj dve slovenské skupiny.

Do projektu sa zapojilo tentokrát 18 kapiel z 13 krajín sveta (Slovensko, USA, Maďarsko, Brazília, Taliansko, Francúzsko, Bulharsko, Litva, Fínsko, Švédsko, Ukrajina, Poľsko a Česká Republika). Každá zo zúčastnených skupín prispela najlepšou a najaktuálnejšou skladbou zo svojho repertoáru.

Artwork z dielne Igiho Petrillu

Slovensko reprezentuje melodický kŕdeľ power metalistov RAVENCLAW, ktorí tento rok opäť naberajú na obrátkach. Majú naplánovaných mnoho koncertov hviezdnych hostí a celý rok 2017 sa nesie v duchu osláv 15. výročia kapely. Na kompiláciu sa dostali aj Martinčania EUFORY, ktorí majú taktiež úspech nielen doma, ale aj za hranicami a koncertmi dokazujú energiu a hudobné cítenie.

Latka kvality je na tomto kotúčiku nastavená naozaj vysoko. Je vidieť a počuť, že rozdiel týchto polo-profesionálnych kapiel od profesionálov, ktorí už dlho valcujú veľké pódiá je len v podpore vydavateľstiev a médií. „Môžeme byť hrdí, že aj v našich končinách sa nájdu takéto kapely,“ povedal spevák RAVENCLAW Matej Valiska.

CD nehľadajte, ono si vás nájde samo, či už prostredníctvom zúčastnených kapiel alebo na festivaloch ako napríklad More Than Fest, Rock pod Kameňom, Festival Legendy, Dobrý festival, Metalliance Cassovians fest,  alebo cez zapojenú partnerskú agentúru Rock On Agency v Taliansku.

Zúčastnené skupiny