Správy z hudobného sveta: MASTODON, EXHUMED, NARGAROTH či ENDLESS MAIN

MASTODON zahrali u Jimmyho Kimmela. EXHUMED v štúdiu. GOD DETHRONED a NARGAROTH vydajú nové albumy. ENDLESS MAIN s novým lyric videom.

MASTODON

Americká formácia MASTODON si v pondelok 3. apríla zahrala u známeho Jimmyho Kimmela v jeho šou Jimmy Kimmel Live! Kapela zahrala song „Show Yourself“ z ich čerstvej novinky „Emperor of Sand“.

Death/grinderi EXHUMED sú od 1. apríla v štúdiu, kde nahrávajú nový štúdiový album, ktorý ponesie názov „Death Revenge“. Novinka vyjde koncom tohto roka prostredníctvom Relapse Records. Nahrávka bude temnejšia a pôjde o ich vôbec prvý koncepčný album. Podľa frontmana Matta Harveyho sa v ňom bude miešať death metal z 80. rokov, mix nemeckého, kanadského a Bay Area thrash metalu s trochou grindcoru, crossoveru a crustu.

Black metalovej one-man kapele NARGAROTH vyjde 16. mája u vydavateľstva Inter Arma Productions nový album s názvom „Era of Threnody“.

Death metalisti GOD DETHRONED vydajú 5. mája u Metal Blade Records nový album „The World Ablaze“. Nižšie nájdete aj ukážku v podobe videoklipu ku skladbe „On the Wrong Side of the Wire“.

Zvolenčania ENDLESS MAIN usilovne dokončujú nový štúdiový album „II.“, ktorý sa dostane na svetlo sveta už v máji prostredníctvom Slovak Metal Army. V súčasnosti kapela zverejnila lyric video ku piesni „Awaken Dreamer“, avšak grafickú podobu dostala verzia, ktorá sa nebude nachádzať priamo na druhom štúdiovom albume.