LAMB OF GOD ohlásili po letnom turné pauzu, PRIMAL FEAR chystajú nové DVD

LAMB OF GOD si po skončení letného turné si berú pauzu. PRIMAL FEAR vydajú nové DVD. ICED EARTH chystajú nový album. TERROR zverejnili novú skladbu. Slováci GLOOM nahrali druhý album.

LAMB OF GOD

Američania LAMB OF GOD si po skončení letného turné so SLAYER a BEHEMOTH zoberú pauzu. Frontman Randy Blythe cíti, že je čas na tom aby si spravil prestávku po hektickom období, ktoré začalo jeho väzbou v Českej republike v roku 2012. Po tejto udalosti to bolo z jeho strany neustále presúvanie sa medzi USA a ČR kvôli súdnym procesom, koncerty, tvorba nového albumu a následné turné. Blythe sa chce viac sústrediť na to, aby bol doma s rodinou a písal nové veci.

Power metalisti PRIMAL FEAR vydajú 2. júna u Frontiers Music nové DVD „Angels of Mercy – Live In Germany“, ktoré bude obsahovať záznam jednej šou z európskeho turné a samozrejme nebudú chýbať bonusové materiály v podobe videoklipov a dokumentu mapujúceho svetové turné k albumu „Rulerbreaker“.

Kapela ICED EARTH oznámila, že v polke júna im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album s názvom „Incorruptible“.

ICED EARTH – Incorruptible

Hardcorová formácia TERROR zverejnila novú skladbu „No Love Lost“ z ich chystaného EP-čka „The Walls Will Fall“, ktoré vyjde 28. apríla prostredníctvom Pure Noise Records.

Slovenská skupina GLOOM vydala po viac ako desiatich rokoch druhý štúdiový album nazvaný „Catharsis“. Materiál uzrel svetlo sveta vďaka labelu Metal Age Productions. Album obsahuje 8 skladieb na ploche približne 34. minút gotic rock/metalu. Jednou z piesní je aj cover „Lovesong“ od THE CURE. Kapela nahráva klip k piesni „Fatal Trust“, ktorý je momentálne vo fázi dokončovania. Album je k dostaniu momentálne digitálne na bandcampe GLOOM.

GLOOm – Catharsis