TARJA ZAČALA PRACOVAŤ NA NOVOM ALBUME, GOTTHARD VYDAJÚ ŽIVÁK

Tarja Turunen začala pracovať na nových skladbách. GOTTHARD vydajú nový živák, ktorý bol jedným z posledných koncertov tragicky zahynutého Stevea Leeho. Bruce Dickinson (IRON MAIDEN) sa vyjadril o počte albumov, ktoré kapela ešte nahrá. Premiéra nového singlu od EVANESCENCE bude 8. augusta. Ponúkame vám videotrailer k DVD SABATONU. FIREWIND píšu skladby pre nový album. Wayne Static (STATIC X) vydá sólový debut. Podrobnosti o novinke prezradila kapela CHIMAIRA. V stredu 3. augusta údajne zomrel Andrew „Mac“ McDermott (ex – THRESHOLD). FIVE FINGER DEATH PUNCH zverejnili názov tretieho albumu. SÓLSTAFIR prezradili podrobnosti o novom albume.
Tarja Turunen prezradila, že opäť spolupracuje so švédskymi skladateľmi, textármi a producentami Erikom Nyholmom, Matthiasom Lindblomom a Andersom Wollbeckom na nových skladbách pre ďalšiu sólovú radovku, ktorú by chcela vydať nabudúci rok. Nyholm spolupracoval s Tarjou na skladbách Rivers of Lust a Sing For Me. Lindblom a Wollbec spolupracovali so speváčkou na skladbách I Walk Alone a In For A Kill. Podľa slov samotnej speváčky , už má napísaných pár skladieb, ktoré sú veľmi „pekné“ a vraj aj odlišné od tých predošlých. „Mám pocit, že nový album bude mať pozitívnejšiu atmosféru ako tie predchádzajúce a bude to poriadny rock,“ nechala sa počuť Tarja. Nuž, teda nechajme sa prekvapiť, čo splodia Tarja a spol. tentokrát.

Hardrockeri GOTTHARD vydá 30. septembra žvák Homegrown – Alive In Lugano prostredníctvom Nuclear Blastu. Živák bude obsahovať koncert zo 17. júla 2010, ktoré sa ukázalo ako jedným z posledných vystúpení Stevea Leeho. Album mal vyjsť už skôr, ale práve kvôli Steveovej tragickej smrti z 5. októbra 2010 sa presunulo vydanie živáku až na september 2011. Artwork k tomuto albumu  nájdete pod dnešnými novinkami.

Spevák Bruce Dickinson (IRON MAIDEN) sa vyjadril pre Daily Star, že kapela nahrá ešte aspoň jeden album.

V pondelok 8. augusta presne 19:54 bude mať premiéru nový singel What You Want od EVANESCENCE na hudobnej stanici MTV v rámci programu MTV First: Evanescence. Po premiére singla bude kapela odpovedať na zvedavé otázky. Tento program sa bude dať pozerať aj online na stránke www.mtv.com.

Všera sme vám prineisli podrobnosti o dlhoočakávanom DVD World War Live: Battle of the Baltic Sea od SABATONU. Dnes vám pod novinkami ponúkame oficiálny video trailer k tomuto DVD.

Grécki power metalisti FIREWIND začali písať skladby pre nový album, ktorých by malo byť desať. Vyjadril sa v rozhovore pre EspyRock klávesák Bob Katsionis.

Wayne Static, frontman STATIC X pripravuje prvý sólový album Pighammer, ktorý vyjde 4. októbra prostredníctvom Dirthouse Records. Podľa tlačovej správy bude album postavený na ťažkých riffoch a textoch. Vraj bude sólovka mať podobný feeling ako zneli STATIC X vo svojich začiatkoch. My ešte dodáme, že na sólovom debute Waaynea Statica bude 12 skladieb.

Vydanie nového albumu Američanov CHIMAIRA sa nezadržateľne blíži. Novinka The Age of Hell sa dostane na pulty obchodov 29. augusta prostredníctvom eOne Music. Na novom albume nájdu fanúšikovia 12 skladieb.

Bývalý spevák britskej progresívnej skupiny THRESHOLD Andrew „Mac“ McDermott údajne zomrel v stredu 3. augusta. Podľa členov nemeckej power metalovej kapely POWERWORLD, s ktorou nahral minulý rok album Human Parasite, mal McDermott vážne zdravotné problémy, ktoré vyústili až do jeho smrti. Bližšie informácie o tejto tragickej udalosti zatiaľ zverejnené neboli.

Američania FIVE FINGER DEATH PUNCH prezradili názov tretieho albumu, ktorý sa bude volať American Capitalist a vyjde 10. októbra.

Islanďania SÓLSTAFIR, ktorí sa nedávno upísali labelu Season of Mist, oznámili, že nový album Svartir Sandar vyjde ako dvojalbum. Na oboch diskoch bude po šesť skladieb. Nový album vyjde 14. októbra.