BLACK SABBATH V PÔVODNEJ ZOSTAVE? VRAJ ÁNO…

Vraj sa obnovila pôvodná zostava BLACK SABBATH. CRADLE OF FILTH vydajú v októbri nový mini album. SLASH a jeho manželka obnovia manželský sľub. QUEENSRYCHE začínajú pracovať na novom albume. PENTAGRAM vydajú svoje prvé DVD. THE WRETCHED END začnú pracovať na novom albume. Matthias Lillman (FINNTROLL) založil nový projekt DECOMPOSTER.

Podľa hudobného servera MusicRadar.com sa dala dokopy pôvodná zostava BLACK SABBATH! Teda Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler a Bill Ward. Polemiky na obnovenie pôvodnej zostavy týchto legiend sa vedú už veľmi dlho, no až teraz sa to stalo realitou. Od včera kapela skúša koncertný set, na pripravované turné a prípadný nový album.

CRADLE OF FILTH oznámili, že 10. októbra vydajú nový mini album Evermore Darkly…, prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records. Mini album je vlastne pokračovaním minuloročného albumu Darkly, Darkly Venus Aversa a vyjde vo forme CD/DVD, ktoré bude obsahovať okrem nových skladieb aj rarity a dlhý dokumentárny album z ciest kapely. Na DVD nájdete 10 skladieb, ktoré kapela odohrala na tohtoročnom festivale Graspop Metal Meeting. Okrem tohto koncertu bude na DVD videoklip ku skladbe Lillith Immaculate. Audio verzia bude obsahovať špeciálnu novú skladbu Thank You Lucky Stars, remix skladby Forgive Me Father, kde hosťuje gitarista Rob Caggiano (ANTHRAX) a rozšírenú skladbu Lillith Immaculate. Mini album bude uzatvárať ochutnávka z pripravovaného orchestrálneho albumu a pôjde o skladbu Summer Dying Fast. 

SLASH (ex – GUNS N ROSES, VELVET REVOLVER) a jeho manželka Perla obnovia na konci tohto mesiaca manželský sľub. Stane sa tak po 10 rokoch. Zverejnil na svojom Facebooku legendárny gitarista. Slash a Perla sú zobratí od 15. októbra 2011 a majú dvoch synov. Hoci minulý rok Slash požiadal o rozvod, nakoniec si to rozmyslel.

Hoci QUEENSRYCHE vyšiel nový album Dedicated To Chaos len prednedávnom, spevák Geoff Tate prezradil v rozhovore pre Billboard.com, že kapela už začína pracovať na novom albume.

Legendárna kapela PENTAGRAM vydá svoje prvé oficiálne DVD za 40 ročnú kariéru nazvané When the Screams Come. DVD vyjde prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade. Disk bude obsahovať koncert z 30. mája 2010 z amerického Marylandu. Kapela na ňom odohrala 11 songov.

Nóri THE WRETCHED END začnú nahrávať druhý album, Inroads, ktorý by mal vyjsť v prvej polovici budúceho roka prostredníctvom Nocturnal Art Productions/Candlelight Records. Kapelu založil gitarista Samoth (EMPEROR, ZYKLON) a v jej zostave figuruje napríklad aj švédsky bubeník Nills Fjellström alias Dominator (DARK FUNERAL, IN BATTLE, AEON) a hrajú mix deathu a thrashu.

Matthias Lillman (FINNTROLL) vzal do svojho projektu DECOMPOSTER nového basáka a síce člena AJATTARY Vesu Wahlroosa., Zostavu DECOMPOSTER tvoriaokrem Lillmana, ktorý má na starosti vokály a basgitaru tvoria gitarista Samuli Ponsimaa (FINNTROLL), druhý gitarista Mika Aaltonen, bubeník Rainer Tuomikanto a druhý basák Vesa Wahlroos (AJATTARA). Projekt má na svojom konte zatiaľ dve demá.