Pozrite si zábery zo zákulisia natáčania DVD od RAMMSTEIN. Novinky majú aj ACCEPT či SUFFOCATION

RAMMSTEIN ponúkajú zákulisné zábery z natáčania nového DVD. ACCEPT chystajú nový album a špeciálny koncert na Wackene. SUFFOCATION s novinkou už v júni. AYREON majú nové lyric video. Novinky hlásia aj GOD DETHRONED, RAMCHAT, SNOVONNE a DISTAX.

RAMMSTEIN

Nemeckí velikáni RAMMSTEIN robia ich novému obrazovému materiálu „Paris“ vskutku veľké promo. Momentálne zverejnili prvú časť záberov zo zákulisia natáčania tohto DVD, ktoré vyjde 19. mája.

Veteráni ACCEPT vydajú 4. augusta prostredníctvom Nuclear Blast Records nový album s názvom „The Rise of Chaos“. O deň skôr hrajú na legendárnom Wackene, kde plánujú špeciálnu šou, práve k vydaniu nového albumu. Koncert bude rozdelený na tri časti a na Wackene sa ACCEPT predstavia spolu s českým symfonickým orchestrom.

Brutal death metalisti SUFFOCATION oznámili, že 9. júna im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nová nahrávka „…Of the Dark Light“, z ktorej zverejnili ochutnávku v podobe skladby „Your Last Breaths“.

Projekt Arjena Lucassena AYREON vydá 28. apríla prostredníctvom vydavateľstva Mascot Label Group/Music Theories Recordings nový album „The Source“, z ktorého si môžete vypočuť skladbu „Star of Sirrah“. Ešte dodáme, že na spomínanom albume figurujú hostia ako James LaBrie (DREAM THEATER) Simone Simons (EPICA), Floor Jansen (NIGHTWISH), Hansi Kürsch (BLIND GUARDIAN) alebo Tobias Sammet (EDGUY, AVANTASIA).

Death metalisti GOD DETHRONED majú nový videoklip ku skladbe „The World Ablaze“ pochádzajúcej z rovnomennej štúdiovky, ktorá im vyjde 5. mája u Metal Blade Records.

„Keď Prozreteľnosť delila zeme, neprišli Slováci včas. Nezostal na nich žiaden kút. Keď smutne odchádzali, boli zastavení a bolo im od Zdroja povedané, že sa mu pre ich pokoru páčia a že im dá časť zeme, ktorú mal odloženú pre seba…“ Kapele RAMCHAT sa tak páčila táto „povesť“, že ju zhudobnila a vznikla z toho pieseň „KrajoZem“. V novom klipe k tejto piesni sa nachádzajú unikátne filmové zábery Matúša Lašana, horala, ktorí Slovensko natočil tak, ako sa vidí málokedy. O natáčanie songu sa postaral Roland Grapow, mastering tentoraz Martinčania zverili do rúk pražskému štúdiu BioTech. – Tlačová správa

SNOVONNE je známa svojou psychoanalytickou a melancholickou tvorbou s dôrazom na umelecké prevedenie, v ktorej odhaľuje všetko to, čo by sme najradšej nevideli. V tomto duchu nahrala aj tretí štúdiový album „The Child And The Bitch (2017)“. „Je to seba psychoanalýza o vnímaní a uhloch pohľadu. Nekonečná hádka medzi dvoma hlasmi, resp. stranami – s čím si sa narodil vs. čo z teba svet spravil. Nie je to o tom, čo je správne a čo nie, obidve stránky majú svoje dôvody a svoje hodnoty, no aj tak sa stále „bijú“. Chcela som dať priestor obidvom hlasom,“ hovorí Sno o novom albume. Tretí album vyšiel 17. apríla. Pri tejto príležitosti SNOVONNE zverejnila aj druhý videoklip z nového albumu – tentokrát ku skladbe „Home“. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo je pre vás domov? Konkrétna budova, blízki ľudia alebo pocit, istý druh atmosféry? V rámci európskej časti promo turné k novému albumu SNOVONNE vystúpi aj na Slovensku. A to konkrétne 13. mája v Nitre a 17. mája v Bratislave. – Tlačová správa

Popradskí crusteri DISTAX natočili nový videoklip k songu „Raj“ z ich nového split albumu „Question Authority“, ktorý vydali spolu s kapelou CONCUSSA. O réžiu videoklipu sa postaral Ižďo z kapely HUMAN HUMUS.