V Košiciach sa rozhodlo o kompletnej finálovej zostave Wacken Metal Battle

Druhé semifinálové kolo Wacken Metal Battle v Košiciach rozhodlo o doplnení finálovej trojice z Bratislavy. Tri kapely postúpili, trom sa to nepodarilo.

Riders Pub v Košiciach hostil druhé semifinálové kolo Wacken Metal Battle Slovakia, kde sa fanúšikom a porote predstavilo šesť kapiel. Ku skupinám MORNA, SIGNUM REGIS a LANDLESS z prvého semifinále, mala porota neľahkú úlohu vybrať ďalšie tri do banskobystrického finále.

Logo Wacken Metal Battle 2017

Porota v zložení Stanislav Černák (Valhalla.sk), Michal Roháč (Hellmagazine), Lukáš Polák (Hlukoskop.sk), Dodo Ďatel (Rock Hard, GALADRIEL) a Rudi Rus (Headbenger_FM) pri rozhodovaní a hodnotení vystúpení prihliadala na pódiový prejav, komunikáciu s publikum, muzikantskú zručnosť, hudobnú originalitu, ale aj schopnosť zaujať fanúšikov a porotu na samotnom Wackene. Každý porotca dal najlepšej kapele podľa neho 6 bodov, druhej najlepšej 5 a najslabšej 1 bod.

Do finále sa napokon dostali z divízie Východ skupiny ACID FORCE, FEEL A CURSE a DISCONSOLATE. Naopak, v súťaži končia GLOOM, BLACK LIGHT a DEATH SENTENCE.

Celkové poradie:

1. ACID FORCE – 27 bodov, 2. FEEL A CURSE – 22 bodov, 3. DISCONSOLATE – 21 bodov, 4. GLOOM – 14 bodov, 5. BLACK LIGHT – 12 bodov, 6. DEATH SENTENCE – 9 bodov.

Hlasovanie jednotlivých porotcov:

Stanislav Černák – 1. ACID FORCE (6 b), 2. FEEL A CURSE (5 b), 3. DISCONSOLATE (4 b), 4. GLOOM (3 b), 5. BLACK LIGHT (2 b), 6. DEATH SENTENCE (1 b)
Michal Roháč – 1. ACID FORCE (6 b), 2. DEATH SENTENCE (5 b), 3. GLOOM (4 b), 4. DISCONSOLATE (3 b), 5. BLACK LIGHT (2 b), 6. FEEL A CURSE (1 b)
Lukáš Polák – 1. DISCONSOLATE (6 b), 2. FEEL A CURSE (5 b), 3. ACID FORCE (4 b), 4. BLACK LIGHT (3 b), 5. GLOOM (2 b), 6. DEATH SENTENCE (1 b)
Dodo Ďatel – 1. ACID FORCE (6 b), 2. FEEL A CURSE (5 b), 3. DISCONSOLATE (4 b), 4. GLOOM (3 b), 5. BLACK LIGHT (2 b), 6. DEATH SENTENCE (1 b)
Rudi Rus – 1. FEEL A CURSE (6 b), 2. ACID FORCE (5 b), 3. DISCONSOLATE (4 b), 4. BLACK LIGHT (3 b), 5. GLOOM (2 b), 6. DEATH SENTENCE (1 b)

Do kalendárov si dobre poznačte dátum 20. máj 2017, kedy sa v Banskej Bystrici v klube Tartaros rozhodne, ktorá kapela pocestuje na Wacken a ktorá si zahrá na More Than Feste vo Zvolenskej Slatine.