DIMMU BORGIR ponúkajú ďalšiu ochutnávku z nového DVD. Novinka PARADISE LOST bude pomalšia

DIMMU BORGIR zverejnili ukážku z nového DVD. PARADISE LOST vydajú nový album. Úmrtia v kapelách INTERNAL BLEEDING a KRAANIUM. STONE SOUR teasujú nový album. DANZIG a WARRANT zverejnili nové skladby. ALESTORM s novým klipom.

DIMMU BORGIR

Nórski symphonic black metalisti DIMMU BORGIR zverejnili ďalšiu ukážku z nového DVD „Forces of the Northern Night“ v podobe skladby „Progenies of the Great Apocalypse“. Spomínané DVD uzrie svetlo sveta 28. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Gothic metaloví veteráni PARADISE LOST vydajú koncom leta u Nuclear Blast Records nový album s názvom „Medusa“. „Nový album bude pomalší a viac sludge-doomovo ladený ako kedykoľvek predtým. Osem monštruóznych skladieb úplného severského utrpenia,“ vyjadril sa gitarista Greg Mackintosh.

Bubeník Bill Tolley a jeden zo spoluzakladateľov kapely INTERNAL BLEEDING zomrel 20. apríla vo veku 42 rokov. Tolley pracoval ako hasič v New Yorku a práve pri zásahu v Queense spadol zo strechy budovy krátko po tom, ako dostali oheň pod kontrolu. Následne bol prevezený do nemocnice, kde ho už však nedokázali zachrániť. Kapela na druhý deň, 21. apríla zverejnila avizovaný singel „Final Justice“, ktorý podporili aj videoklipom a túto príležitosť využili k tomu, aby klip poslúžil na uctenie si ich spoluhráča. Spomínaný song pochádza z chystanej nahrávky „Corrupting Influence“.

Ďalšia smutná správa prišla z tábora brutal death metalistov KRAANIUM. Vokalista tejto smečky, Martin Funderud zomrel vo štvrtok, 20. apríla vo veku 38 rokov, keď spáchal samovraždu.

Američania STONE SOUR zverejnili teaser k ich novému albumu „Hydrograd“, ktorý vyjde koncom júna prostredníctvom Roadrunner Records.

Škótska formácia ALESTORM natočila nový klip k songu „Alestorm“ pochádzajúceho z ich nového albumu „No Grave But the Sea“. Ten vyjde 26. mája prostredníctvom Napalm Records.

Kapela DANZIG vypustila do sveta novú pieseň „Devil on Hwy 9“ z ich novej radovky „Black Laden Crown“, ktorá vyjde 26. mája prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Rockeri WARRANT ponúkajú k vypočutiu novú skladbu s názvom „Perfect“ z albumu „Louder Harder Faster“. Ten uzrie svetlo sveta 12. mája vďaka Frontiers Music Srl.