Stredajší blok noviniek: BETWEEN THE BURIED AND ME, CULT OF LUNA, GLOOM, či ETTERNA

BETWEEN THE BURIED AND ME ponúkajú ukážku z nového DVD. CULT OF LUNA vydali nové DVD. GLOOM a DISBELIEF nahrali nové videoklipy. ETTERNA sa prezentujú novou piesňou.

BETWEEN THE BURIED AND ME

Američania BETWEEN THE BURIED AND ME ponúkajú ukážku z nového DVD „Coma Ecliptic Live“ a to v podobe skladby „Turn on the Darkness“. Spomínané DVD, ktoré vyjde 28. apríla u Metal Blade Records sa natáčalo v októbri 2016 v San Diegu, kde kapela odohrala v celej dĺžke ich zatiaľ posledný album „Coma Ecliptic“.

Post metalisti CULT OF LUNA vydali pred pár dňami u Indie Recordings nové DVD „Years In A Day“. To sa nahrávalo 12. apríla minulého roka v parížskom kultúrnom centre La Gaîté Lyrique a ponúkne vám dve hodiny zvukového a vizuálneho čarodejníctva. Nižšie nájdete ukážku v podobe piesní „The Sweep“ a „Light Chaser“.

Sabinovská skupina GLOOM vypustila do sveta svoj nový klip k piesni „Fatal Trust“. Videoklip sa natáčal v polovici marca v priestoroch Šóšovského kaštieľa v Hanušovciach nad Topľou. Režisérom bol Roman Nihil Pavluv z ARTNIHIL, ktorý spoločne s kapelou aj klip produkoval. „Fatal Trust“ je v poradí šiestou skladbou z nového albumu „Catharsis“, ktorý vyšiel u Metal Age Productions v marci tohto roka.

Slovenská kapela ETTERNA prichádza po dlhých piatich mesiacoch s novou skladbou „The Independent Dreamland“, ktorá sa opäť nahrávala v Poprade u Martina Barlu. K skladbe si chlapci zostrihali video z prostredia svojej skúšobne, kde sa po prvýkrát predstavil aj nový basgitarista Peter Jakub, ktorý sa ku kvartetu pridal tesne pred natáčaním. Skupina nahrala v Popradskom štúdiu okrem uvedenej skladby ešte jednu, s názvom „My Guidance Home“, ktorá bude rovnako, ako všetky doposiaľ vydané skladby, podporená videom. Keďže kapela prišla počas nahrávania o basgitaristu, do oboch piesní nahrával basové party tradične gitarista Števo.

Death metalisti DISBELIEF natočili nový videoklip ku skladbe „The Symbol of Death“ z ich rovnomennej nahrávky, vydanej 21. apríla u Listenable Records.