Noc Besov sa rozrastá, navštívi až 8 miest a 3 štáty

V poradí jedenásta časť pohanskej hudobnej akcie Noc Besov tentokrát prinesie viacero zahraničných zoskupení do viacerých miest Slovenska, Poľska a Moravy. Noc Besov XI. s podtitulom „Pohanské povstania“ predstaví  štvoricu kapiel, ktoré spolu precestujú dokopy 8 zastávok.

BALFOR (Ukr)
RAVENTALE (Ukr)
VRANI VOLOSA (Bul)
DEGORYEN (Cze)
plus support

5.5. 2017 Noc Besov XI. – Pohanské Povstania (Banská Bystrica)
6.5. 2017 Noc Besov XI. – Pohanské povstania (Prešov)
7.5. 2017 Noc Besov XI. – Pohanské povstania (Rožňava)
8.5. 2017 Noc Besov XI. – Pohanské povstania (Brezno)
10.5. 2017 Noc Besov XI. – Pohanské povstania | Rudeboy Club Bielsko-Biala
11.5. 2017 Noc Besov XI. – Pohanské povstania (Dubnica nad Váhom)
12.5. 2017 Noc Besov IX – Pohanské povstania (Wroclaw)
13.5. 2017 Noc Besov XI. – Pohanské povstania (Brno)

Od našich východných susedov z Ukrajiny pricestujú dva spolky. Ukrajina už tradične silná základňa pohanského black metalu má čo ponúknuť. Medzi hlavné kapely teda patria BALFOR z Ukrajiny hrajúci svižný black metal s pohanskou tematikou, kde účinkujú hudobníci zo známych spolkov ako napríklad Khors a ex-Hate Forest. Balfor tento rok nedávno vydal nový album „Black Serpents Rising“, ktorý bude na turné predstavovať.

Druhým ťahúňom turné budú ich krajania RAVENTALE, s ktorými má Balfor takmer identickú zostavu. Raventale sa však pohybuje viac v atmosferických black metalových vodách a hlavný mozog kapely Astaroth na živé vystúpenia vzal hudobníkov z Balforu.

Treťou kapelou Noci Besov bude taktiež skupina zo slovanskej krajiny. Po prvýkrát sa v našich končinách objaví kapela VRANI VOLOSA z Bulharska, hrajúca pagan metal v štýle Primordial. Ich posledné dielo „Heresy“ je v recenziách k tejto veličine prirovnávané. Vrani Volosa však zaujmú nie len svojím metalovým vystúpením, ale pre fanúšikov, ktorí prídu na zastávky v dňoch (piatok, sobota) si budú môcť vychutnať aj ich špeciálny akustický set, ktorý si môžu vopred pozrieť na ich DVD „Sailor Songs“.

Poslednou kapelou turné je mladé zoskupenie z Moravy. Hrdí na svoj región a pôvod, hrajúci pagan black metal sú pod názvom DEGORYEN. Kapela dokončuje nový album „Samorost“ a špeciálne si ho budete môcť vypočuť na turné Noc Besov, kde sa bude konať aj pohanské posvätenie ich prvého debutu.

To však nie je všetko, pretože na spomínaných piatkových a sobotných zastávkach sa predstavia aj support kapely. Na zastávke v Banskej Bystrici (5.5. 2017) vystúpi folkové zoskupenie KRAHULEC známe fanúšikom už z Noci Besov XI. Prešovskú zastávku (6.5. 2017) príde podporiť čerstvé black metalové zoskupenie ZHOR z východného Slovenska. Zastávku v centre Moravy príde poctiť svojou návštevou nik iný ako kapela ŽREC, známa v tomto kraji takmer každému, kto obľubuje pohanský metal.

Informácie o lístkoch:
Vstupné počas piatku a soboty (Banská Bystrica, Prešov, Wroclaw, Brno) = 10€. Vstupné na ostatných zastávkach (Rožňava, Brezno, Bialsko-Biala, Dubnica nad Váhom) = 5€. Lístky sú dostupné len na mieste!

Plagát k turné Noc Besov

Tlačová správa