Vyvrcholenie Wacken Metal Battle sa blíži: Anketa s finálovými kapelami, čím chcú zaujať?

Veľkolepé finále piateho ročníka Wacken Metal Battle Slovakia sa nezadržateľne blíži. Šesť kapiel chce hrať v Nemecku, no podarí sa to iba jednej.

V sobotu 20. mája sa v banskobystrickom klube Tartaros rozhodne o v poradí piatej skupine zo Slovenska, ktorá si v lete zahrá na legendárnom megafestivale Wacken Open Air. O jednu miestenku si to „rozdajú“ skupiny LANDLESS, DISCONSOLATE, SIGNUM REGIS, FEEL A CURSE, MORNA a ACID FORCE.

Päťčlenná porota počas rozhodovania v prvom semifinále v Bratislave. Vo finále na nich čaká ťažká úloha.

Päťčlenná porota v zložení Stanislav Černák (Valhalla.sk), Rudi Rus (Headbanger_FM), Lukáš Polák (Hlukoskop), Dodo Ďatel (GALADRIEL, Rock Hard Slovakia) a Samuel Sámel (Hellmagazine), ktorý nahradil na finálový večer svojho kolegu Michala Roháča, bude mať rozhodovanie nesmierne ťažké.

Oslovili sme preto každú kapelu, ktorá sa zúčastní finálového večera a položili im tri rovnaké otázky, smerom k finále a samotnému Wackenu. Tak, ktorá kapela chce čím zaujať?
1, Čo ste si pripravili na finálový večer Wacken Metal Battle do Banskej Bystrice?
2, Prečo si myslíte, že by práve vaša kapela mala vyhrať a zahrať si v lete na Wackene?
3, V prípade, že by ste súťaž vyhrali, čím chcete zaujať fanúšikov a porotu na samotnom Wackene?

LANDLESS (odpovedal spevák Ladislav)

LANDLESS počas bratislavského semifinále

1, Plánujeme zahrať energickú šou, na ktorú sme sa osobitne pripravovali. Samozrejme, chceli by sme, aby naša hra bola čo najviac čistá a s čo najmenej chybami.

2, Sme mladá ambiciózna kapela, ktorá za svoju krátku existenciu, konkrétne dva a pol roka stihla zahrať desiatky koncertov, zahrala na najväčšom slovenskom festivale Pohoda a vydala EP „Bluemist“, ktoré bolo na CZ/SK scéne hodnotené ako veľmi kvalitné a nadpriemerné. Milujeme hrať hudbu pre ľudí a sme nesmierne radi, keď sa ľudia s nami bavia. Vieme si predstaviť, že na Wackene by sme mali príležitosť ukázať naše prednosti a kvality.

3, Chceli by sme ich v prvom rade zaujať našim energickým vystúpením a dobrou prácou s publikom. Veríme, že práve to, či kapela dokáže pracovať s publikom sa dá „overiť“ s početným publikom a práve festival Wacken také niečo určite ponúka.

DISCONSOLATE (odpovedal spevák Štefan Timko)

Štefan Timko z DISCONSOLATE počas košického semifinále

1, Čo sme si pripravili na finále? Budeme hrať ako doteraz…, s plným nasadením! Playlist bude ako doteraz a pár nových skladieb z chystaného albumu. A tiež pár skladieb z prvého počinu z roku 2011 „Behind the Doors of Perception“.

2, Myslím si, že naša pozitívna energia sa odzrkadľuje na našich koncertoch, kde máme od našich fanúšikov dobrú odozvu. A preto dobrú atmosféru by sme vedeli vytvoriť aj na Wackene, ale nechajme to na porotu, nech vyberie tých najlepších.

3, Predovšetkým našou hudbou, pódiovým prejavom a death metalom z Východu, ako sa patrí… Košická scéna vždy bola silná, čo sa týka smrteľného kovu a veríme, že by sme vedeli zaujať aj zahraničné publikum na Wackene.

SIGNUM REGIS (odpovedal spevák Mayo Petranin)

Mayo Petranin v prvom semifinále

1, Radi by sme to povedali, ale obávam sa, že by sme tým nahrali do karát našej konkurencii. Každopádne všetci, nielen porota, ale hlavne fanúšikovia, a každý, kto v sobotu 20. mája zavíta do klubu Tartaros, sa môže tešiť no poriadny metalový náter!

2, My si to nemyslíme, žeby sme mali vyhrať. Vy, ako porota rozhodujete o tom kto a prečo bude Slovensko tento rok zastupovať v nemeckom Wackene. Pokiaľ sa nám podarilo zaujať vás našou hudbou a prístupom, sme radi. Ďakujeme za prejavenú priazeň a vysoké bodové skóre.

3, Tým najlepším čo vieme a dokážeme. Super muzikou, svižnými skladbami a patričnou dávkou humoru a pódiovej prezentácie. V talóne máme 5 albumov, tak hádam bude z čoho vyberať, aby sme namiešali dobre vyvážený koktail skladieb tej najvyššej kvality. Navyše máme v kapele skutočného gitarového virtuóza, takže bude to dúfam potešenie nielen pre oči, ale hlavne pre uši.

FEEL A CURSE (odpovedal gitarista Milan Jozefek)

FEEL A CURSE počas košického semifinále

1, My sme už na semifinále zostavili setlist z našich najlepších koncertných skladieb, takže budeme hrať podobný program a budeme sa snažiť, aby mal čo najlepšiu zvukovú aj vizuálnu podobu.

2, Do Wacken Metal Battle sme išli s tým, že chceme čo najlepšie odprezentovať nás a našu tvorbu. Myslíme si, že v rámci slovenskej scény máme čo ponúknuť, tak ako aj všetky ostatné kapely vo finále. My sa pokúsime presvedčiť porotu aj publikum o našich kvalitách.

3, Môžeme byť len sami sebou, pretože nikto tam nie je zvedavý na napodobeniny veľkých mien, ktoré tam hrajú na ostatných pódiách. Ak to nájde odozvu u fanúšikov a poroty, tak budeme veľmi radi…

MORNA (odpovedal bubeník Jakub Filip)

Jakub Filip za bicími v bratislavskom semifinále

1. Pripravili sme si trochu pozmenený playlist oproti semifinálovému kolu, samozrejme dobrú náladu, chuť zabaviť sa spolu s divákmi a nejakú pódiovú choreografiu pre Tomáša (úsmev).

2. Pretože veríme, že na inakosť a originalitu ľudia stále nezanevreli a mnohí z tamojších poslucháčov by našu hudbu ocenili.

3. Inakosťou, originalitou a presvedčivým a nekompromisným prevedením.

ACID FORCE (odpovedal gitarista Andrej)

Koncert ACID FORCE v košickom semifinále

1, Na finálový večer sme si pripravili setlist s čerstvými vecami, ktoré sú rôznorodejšie, aby si tam každý našiel to svoje a pôsobilo to celkovo pestrejšie.

2, Nemyslíme si, že by sme to mali vyhrať. Ostatné zúčastnené kapely sú výborné a máme radosť, že sa môžeme tejto súťaže zúčastniť.

3, Na festivale by sme chceli zaujať fanúšikov a taktiež porotcov svojou oddanosťou a pasiou, ktorú v tomto žánri javíme. Plánujeme podať dravú šou plnú energie.