Chris Cornell († 52) sa obesil. Novinky hlásia LEPROUS či DYING FETUS

Polícia potvrdila, že v prípade úmrtia Chrisa Cornella (SOUNDGARDEN, AUDIOSLAVE) šlo o samovraždu. LEPROUS vydajú nový album. DYING FETUS a BODY COUNT s novými klipmi. PRONG zverejnili artwork nového albumu. TEXTURES sa rozpadli.

Chris Cornell (1964 – 2017)

Vo veku 52 rokov zomrel v stredu (17.5.2017) v noci Chris Cornell, spevák kapiel SOUNDGARDEN a AUDIOSLAVE. Táto smutná správa sa objavila vo všetkých médiách. V tejto chvíli je už aj jasná príčina smrti. Polícia začala vyšetrovať jeho úmrtie ako možnú samovraždu, čo sa aj neskôr potvrdilo. Súdny lekár uviedol ako oficiálnu príčinu smrti obesenie. Cornell bol nájdený v hoteli Grand Casino v Detroite. Podľa všetkého ho išiel skontrolovať rodinný priateľ na žiadosť jeho manželky. Ten ho však už našiel bez známok života na podlahe v kúpeľni. Nižšie nájdete amatérsky záber posledného Cornellovho koncertu, večer pred jeho obesením.

Prog metalisti LEPROUS oznámili, že 25. augusta im prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music vyjde nový štúdiový album s názvom „Malina“. Nižšie nájdete jeho artwork.

LEPROUS – Malina

Brutal death metalisti DYING FETUS majú nový videoklip ku skladbe „Panic Amongst the Herd“ z ich chystanej novinky „Wrong One to Fuck With“, ktorá vyjde 23. júna u Relapse Records.

Rap metalová formácia BODY COUNT má nový animovaný klip k songu „The Ski Mask Way“ z ich aktuálneho albumu „Bloodlust“.

Kapela PRONG zverejnila artwork k ich novému albumu „Zero Days“, ktorý vyjde 28. júla prostredníctvom vydavateľstva Steamhammer/SPV a obsahovať bude 14 skladieb.

Holandskí prog metalisti TEXTURES oznámili rozpad kapely. K tomuto rozhodnutiu viedli osobné motívy.