Porota rozhodla: Piatou kapelou zo Slovenska, ktorá si zahrá na Wackene, sa stala MORNA

Je dobojované a rozhodnuté. Päťčlenná porota rozhodla o piatej kapela postupujúcej kapele na legendárny Wacken Open Air.

V banskobystrickom finále 5. ročníka Wacken Metal Battle Slovakia rozhodla päťčlenná porota v zložení Stanislav Černák (Valhalla.sk), Rudi Rus (Headbanger_FM), Dodo Ďatel (GALADRIEL, Rock Hard Slovakia), Lukáš Polák (Hlukoskop) a Samuel Sámel (Hellmagazine), ktorá kapela si po skupinách RUST2DUST, MIDNIGHT SCREAM, ANSTRATUS a RENAISSENSE znova zahrá na legendárnom Wackene a zabojuje v Nemecku o priazeň poroty a fanúšikov.

Logo Wacken Metal Battle 2017

Fanúšikovia v Banskej Bystrici si užili finálový večer v spoločnosti výborných kapiel LANDLESS, DISCONSOLATE, SIGNUM REGIS, FEEL A CURSE, MORNA a ACID FORCE. Porotcovia to mali nesmierne ťažké, keďže každá z kapiel ukázala svoje kvality.

Po odohraní všetkých formácií napísali porotcovia svoje bodovanie (6 pre najlepšiu, ktorú chcel posunúť jednotlivec do Nemecka, až po 1 bod) na papierik. Body sa potom zrátali a v diskusii sa snažil každý z porotcov obhájiť svoje bodovanie a povedať, čo sa mu na ktorej skupine páčilo a naopak, čo nie.

Selfie kapely MORNA po vyhlásení výsledkov. Zdroj: FB MORNA

Nebudeme vás už ďalej napínať. Slovenskú metalovú pochodeň po RENAISSENSE prevzali progressive death metalisti z Novej Dubnice – MORNA, dokopy získali 25 bodov. Na druhom mieste s počtom bodov 21 skončili melodici SIGNUM REGIS, ktorí si tak zahrajú na augustovom More Than Feste.

Celkové poradie:

1. MORNA – 25 bodov, 2. SIGNUM REGIS – 21 bodov, 3. ACID FORCE – 18 bodov, 4. LANDLESS – 17 bodov (v rozstrele vyhrali s FEEL A CURSE), 5. FEEL A CURSE – 17 bodov, 6. DISCONSOLATE – 7 bodov.

Bodovanie jednotlivých porotcov:

Stanislav Černák: 1. MORNA (6 bodov), 2. SIGNUM REGIS (5 b.), 3. LANDLESS (4 b.), 4. ACID FORCE (3 b.), 5. FEEL A CURSE (2 b.), 6. DISCONSOLATE (1 b.)
Rudi Rus: 1. MORNA (6 bodov), 2. LANDLESS (5 b.), 3. SIGNUM REGIS (4 b.), 4. ACID FORCE (3 b.), 5. FEEL A CURSE (2 b.), 6. DISCONSOLATE (1 b.)
Dodo Ďatel: 1. MORNA (6 bodov), 2. SIGNUM REGIS (5 b.), 3. ACID FORCE (4 b.), 4. LANDLESS (3 b.), 5. FEEL A CURSE (2 b.), 6. DISCONSOLATE (1 b.)
Lukáš Polák: 1. FEEL A CURSE 6 bodov), 2. MORNA (5 b.), 3. ACID FORCE (4 b.), 4. DISCONSOLATE (3 b.), 5. LANDLESS (2 b.), 6. SIGNUM REGIS (1 b.)
Samuel Sámel: 1. SIGNUM REGIS (6 bodov), 2. FEEL A CURSE (5 b.), 3. ACID FORCE (4 b.), 4. LANDLESS (3 b.), 5. MORNA (2 b.), 6. DISCONSOLATE (1 b)

Podrobnú reportáž z finálového večera je na TOMTO ODKAZE.