ELUVEITIE NAHRÁVAJÚ NOVÝ ALBUM, METALFEST POZNÁ PRVÉ MENÁ

ELUVEITIE pripravujú nový album. Budúci ročník putovného festivalu MetalFest už pozná prvých headlinerov. Na nadchádzajúcom turné budú mať Švédi PAIN náhradného basáka. Podľa Coreyho Taylora je ešte na nahrávanie nového albumu SLIPKNOT príliš skoro. Tohtoročný festival Rock In Rio bude vysielaný naživo prostredníctvom YouTube. Nóri GOD SEED vydajú prvé DVD. Gitarista Ruud Jolie z WITHIN TEMPTATION si založil nový projekt. Dáni ROYAL HUNT plánujú nahrávať nový album. KYPCK majú nového bubeníka. Ola Lindgren (GRAVE) zohnal pre svoj bočný projekt zaujímavého bubeníka.
Švajčiarska folk metalová formácia ELUVEITIE začala nahrávať nový album. Kapela nahráva v štúdiách New Sound Studios vo švajčiarskom Zurichu s producentom Tommym Vetterlim, ktorý je známejší pod prezývkou Tommy T. Baron alebo ako gitarista kapely CORONER. Vetterli dakedy pôsobil ako gitarista aj v KREATORE. Nový album kapela nazvala Helvetios a mal by vyjsť niekedy začiatkom budúceho roka.

Putovný európsky festival MetalFest, ktorý sa koná v Rakúsku, Nemecku, Poľsku, Chorvátsku, Taliansku, Švajčiarsku, Maďarsku a Čechách oznámil prvé mená, ktoré sa predstavia nabudúci rok. Myslím si, že už teraz sa je načo tešiť. Prvé štyri potvrdené kapely, ktoré sa predstavia aj českým fanúšikom v Plzni sú BLIND GUARDIAN, KREATOR, HYPOCRISY a ENSIFERUM.

Basák Johan Husgafvel, ktorý pôsobí v kapele PAIN oznámil, že sa nebude môcť zúčastniť nasledujúceho európskeho turné kapely kvôli rodinným dôvodom. Peter Tägtgren za neho dočasne zohnal basáka CLAWFINGER Andreho Skauga. Takže fanúšikovia, ktorí sa chystajú 8. októbra na zlínsky koncert PAINU budú mať možnosť vidieť miesto Husgafvela Andreho Skauga.

Corey Taylor (SLIPKNOT) sa vyjadril v rozhovore pre časopis Kerrang!, že ešte nie je pripravený robiť na novom albume SLIPKNOT. „Je ešte príliš skoro. Aspoň tak to cítim. Nie som ešte pripravený na nový album SLIPKNOT. Ak by sme mali začať pracovať na novom albume teraz, tak to by bol nezmysel,“ vyjadril sa pre Kerrang! Corey Taylor. Každému je jasné, že Taylorove vyhlásenia majú stále dočinenia so smrťou basáka Paula Greya.

Tohtoročný festival Rock In Rio, ktorý sa bude konať od 23. septembra až do 2. októbra v brazílskom Riu De Janeiro bude možné sledovať naživo cez YouTube. Viac informácií o tomto prenose sa dozviete na oficiálnom YouTube kanáli Rock In Rio. Na tomto ročníku tohto festivalu sa predstavia kapela ako EVANESCENCE, SYSTEM OF A DOWN, GUNS N ROSES, ANGRA, COHEED AND CAMBRIA, METALLICA, MOTÖRHEAD, SEPULTURA alebo SLIPKNOT.

Nóri GOD SEED vydajú 21. októbra prvé DVD nazvané Live In Wacken, ktoré sa na pulty obchodov dostane vďaka labelu Indie Recordings. Koncertný záznam pochádza z roku 2008, kedy sa na nich na legendárnom festivale Wacken prišlo pozrieť 75 tisíc fanúšikov. My pripomíname, že v kapele pôsobil v čase záznamu bývalý vokalistu GORGOROTHU Gaahl. Na koncerte, ktorý je zaznamenaný na DVD mala kapela na pódiu ovčie hlavy napichnuté na koloch, ukrižovaných komparzistov a ďalšie rôzne satanistické symboly. Celá show je teda zachytená na DVD v plnej kráse. Live In Wacken od GOD SEEDU vyjde aj ako live CD.

Gitarista WITHIN TEMPTATION Ruud Jolie založil nový projekt FOR ALL WE KNOW a podpísal zmluvu s vydavateľstvom Rough Trade na vydanie debutového albumu. Ruud Jolie napísal pre debutový album FOR ALL WE KNOW 12 skladieb. V každej skladbe nájdu fanúšikovia množstvo hostí. Za všetkých spomenieme napríklad Sharon Den Adel (WITHIN TEMPTATION) alebo Daniela Gildenlowa (PAIN OF SALVATION). Dátum vydania bezmenného debutu zatiaľ nie je známy.

Dánska hard rocková kapela ROYAL HUNT, plánuje na prelome novembra a decembra pobyt v štúdiu, kde začnú nahrávať nový album.

Fínska kapela KYPCK zohnala náhradu za bubeníka K.H.M. Hiilesmaa, ktorý sa nemohol kapele venovať naplno. Jeho nástupcom sa stal A.K. Karihtala.

Ola Lindgren (GRAVE) na svojom Facebookovskom profile zverejnil informáciu, že pre svoj bočný projekt GREY HEAVENS nalákal bubeníka Normana Lonharda z kapely TRIPTYKON.